Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Wetenschappelijke Raad

Waarom is er een wetenschappelijke raad?
Van oudsher is er altijd een spanning geweest tussen wetenschap en praktijk. Wat de wetenschap bedenkt hoeft niet van nut of waarde te zijn voor de praktijk én vice versa. En dat is prima. Het is juist goed dat het schuurt. Zo kom je samen verder.

In de Nederlandse advieswereld is dit niet anders. Wetenschappers moeten buiten de praktijk staan om deze goed te kunnen bestuderen en organisaties zijn te druk met de waan van alledag om zich met de laatste trends en inzichten bezig te houden. Men werkt op basis van wezenlijk andere kaders en taal. En tegelijk hebben wetenschappers en praktijkmensen elkaar nodig. Enerzijds om ‘slappe’ wetenschap te voorkomen en anderzijds om te ‘weten’ wat een juiste aanpak is.

Dat contrast is de bron van meerwaarde, waar organisatieadviseurs een belangrijke schakel vormen. Om de transfer van kennis mogelijk te maken van de wetenschap naar de praktijk en vice versa. Om van waarde te blijven voor klanten moeten adviseurs continu met nieuwe inzichten komen voor zowel de praktijk in het heden als in de toekomst.

De wetenschappelijke raad van de Ooa faciliteert deze wisselwerking. Het is een van de vele manieren waarop de Ooa van waarde is voor haar leden. We willen de spanning tussen theorie en praktijk productief maken. Door de adviseurs inzicht te geven in wat wel en niet bewezen werkt, maar ook door handvatten aan te reiken om zelf de wetenschap bij de arm te nemen. Zo verhogen we de waarde van Ooa-leden voor hun klanten, collega’s én voor de wetenschap.

De Wetenschappelijke Raad bestaat momenteel uit de volgende leden:

 

 


  •  

Onderzoeksplatforms voor promovendi

Er zijn diverse onderzoeksplatforms voor promovendi waar mensen (uit de praktijk) de vragen en inhouden van hun proefschrift met elkaar kunnen uitwisselen.

De Ooa heeft contact met het platform van de VU en het platform van het Sioo. Beide platforms zijn interessant voor u als promovendi binnen de Ooa. De platforms hebben deelnemers die in verschillende stadia van vordering van hun proefschrift zijn. Soms zijn er specifieke thema's aan de orde; soms presenteren promovendi hun stand van zaken. Aan u de keuze aan welk platform u deelneemt. Deelname aan de platforms is gratis.

  • Het platform van de VU is verbonden aan de opleidingen en onderzoeksactiviteiten met betrekking tot management consultancy van de VU. Dit platform komt vier keer per jaar bij elkaar van 18.00-20.00 uur op de VU. Informatie kan worden verkregen via Yvonne Burger en Léon de Caluwé. Aanmelding via m.l.tepe@vu.nl.
  • Het platform van het Sioo komt ook vier keer per jaar bijeenvan 15.00-18.00 uur in Utrecht. Informatie is verkrijgbaar bij Gerhard Smid. Aanmelding via boers@sioo.nl.

Interessante scripties en studieverslagen

U kunt deze pagina alleen bekijken als u bent ingelogd.

Wetenschappelijke Raad

De ontwikkelingen binnen het vakgebied zijn van dien aard dat het bestuur dit niet alleen kan overzien. Daarom heeft het bestuur besloten een klankbord in te richten dat de naam Wetenschappelijke Raad heeft meegekregen. 

Lees meer >>

Netwerken

Binnen de Ooa zijn diverse zelfstandig opererende netwerken actief.  Indien u belangstelling heeft voor deelname verzoeken wij u contact op te nemen met de betreffende netwerkcoördinator(s).

Lees meer >>

Besloten ledensite

Bent u lid van de orde? Dan heeft u met uw inloggegevens onder andere toegang tot een uitgebreide ledendatabase. U kunt contactleggen met collega’s en u heeft inzage in specifieke informatie en toegang tot vergaderstukken. 

Lees meer >>