Nieuwe leden pagina

Welkom bij de Ooa! Fijn dat je hebt besloten je aan te sluiten bij de vakvereniging van organisatieadviseurs in Nederland.

Om maximaal te kunnen genieten van je lidmaatschap staan hieronder alle belangrijke weetjes en documenten die je nodig kunt hebben om alles uit je lidmaatschap te halen. Sommige informatie zal je bekend voorkomen, omdat dit ook in de welkomstmail stond.

Gedragscode

Wij hechten veel waarde aan het naleven van de gedragscode en bijbehorend tuchtreglement door leden. Wij onderscheiden ons hiermee in positieve zin van de adviseurs die geen lid van de Ooa zijn of bij een ROA bureau werken. Mocht je vragen hebben over de gedragscode, neem dan gerust contact met ons op. We raden je aan om dit in je acquisitiegesprekken te vermelden en in je algemene voorwaarden op te nemen.

Ambassadeur

Een vereniging ben je niet in je eentje. Wij willen je daarom graag persoonlijk welkom heten en je voorstellen aan een netwerk van organisatieadviseurs! Ervaring leert dat je het snelst kennismaakt met andere leden via onze ambassadeurs. Klik hier om kennis te maken met hen te maken.

Je Ooa-profiel

Wanneer je de instructies hebt gevolgd uit de welkomstmail, kun je inloggen op de website van de Ooa. Je kunt nu je eigen profiel aanvullen en compleet maken door een foto toe te voegen. Wanneer je 'Publiekelijk zichtbaar' aanvinkt, ben je te vinden voor iedereen die zoekt op de website. Ook heb je toegang tot bestanden op het besloten ledengedeelte en de kennisbank van Management &Consulting.

Lidmaatschap PZO

De vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers bestaat sinds 2002 en zet zich in voor de belangen van zzp'ers in Nederland en daarbuiten. Zo vertolkt de organisatie de stem van zzp'ers richting de politiek, de SER en binnen Europa. De algemene doelstelling van PZO-ZZP is het behartigen van de belangen van haar leden alsmede van zzp'ers in brede zin. ZZP’ers verdienen een volwaardige plek in onze maatschappij. Wet- en regelgeving zou ondernemersproof moeten worden gemaakt.

Het lidmaatschap van PZO heeft veel praktische voordelen, denk aan:

  • Juridische helpdesk;
  • Kortingen op verzekeringen zoals arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en rechtsbijstand;
  • Toegang tot modellen als algemene voorwaarden en overeenkomsten;
  • Kortingen op praktische zaken zoals ondersteuning in de administratie en telefonie.

Je kunt rechtstreeks op individuele basis lid worden bij PZO, dan zijn de kosten per jaar € 135,00 excl. BTW. Daarnaast kan de Ooa jou ook (icm het Ooa-lidmaatschap) als collectief aanmelden; dan kost het lidmaatschap van PZO slechts € 29,00 excl. BTW per persoon.

De Ooa kan ook actief deelnemen in de Algemene Bestuursvergaderingen om zelf te horen en mee te kunnen praten over op welke manier jullie belangen behartigd worden. Dat doen wij graag, want ondernemen doen we tenslotte samen. 

In je profiel kun je het PZO lidmaatschap aanvragen!

Wist je dat:

  • je bij de Ooa ook een professionaliseringsabonnement kunt afsluiten? Hiermee kun je aan alle activiteiten uit de Ooa agenda deelnemen;
  • je met de inloggegevens van de Ooa ook kan inloggen op de kennisbank van M&C;
  • je in het besloten gedeelte de Ooa leveringsvoorwaarden kan vinden;
  • je hier ook het opdrachtevaluatieformulier kan downloaden. Hiermee kun je met klanten afgeronde opdrachten evalueren;
  • je altijd contact kan opnemen met onze ambassadeurs

Logo en handtekening

Je kan de buitenwereld laten zien dat je lid bent van de Ooa. Dit kun je doen door ons logo bijvoorbeeld te plaatsen op je website, sociale media kanalen, postbus of auto. Download hier ons logo! Wil jij ook via de mail kenbaar maken dat je lid bent van de Ooa? Maak dan gebruik van deze handtekening

Profileer je als CMC

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Als adviseur kun je je kwalitatief onderscheiden door een Certified Management Consultant (CMC) te worden. Het CMC keurmerk is een internationaal erkende kwaliteitswaarborging van het organisatieadviesvak. Als CMC’er toon je aan dat je minimaal vijf jaar ervaring hebt met het werken in complexe adviesopdrachten, waarbij tenminste drie jaar sprake is van een grote mate van zelfstandigheid in deze projecten. Voor CMC'ers geldt dat het permanent bijhouden van hun professionele ontwikkeling centraal staat. Benieuwd naar meer informatie over CMC worden? Klik hier

Haal financieel voordeel uit je lidmaatschap

Als lid van de Ooa heb je verschillende voordelen bij derden. Zo kun je bij verschillende verzekeringen gebruik maken van een collectiviteitskorting (Achmea-CentraalBeheer, Synpro)  en ontvang je korting op diverse opleidingen en bijeenkomsten van derden. Verder sluit je met 80% korting een lidmaatschap af bij het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en ontvang je 15% korting op producten van Mediawerf Uitgevers

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement kun je onbeperkt deelnemen aan alle activiteiten uit de professionaliseringsagenda. Dit word je aangeboden naast de reguliere kosteloze evenementen van de Ooa: de Ernst Hijmanslezing, nieuwjaarsbijeenkomst, CMC-bijeenkomsten en Dag van de Orde. Lees hier meer over het professionaliseringsabonnement.