Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?
Sprekers sessies Ooa Boek&Festival

Sprekers sessies Ooa Boek&Festival

De corporate tribe
Danielle Braun, Jitske Kramer
Vakmedianet, ISBN 9789462760363, 340 blz., € 34,50


‘Niets heeft mij als schrijver en journalist meer geholpen dan mijn studie antropologie. Ik kan geen gebied bedenken dat niet baat zou hebben bij inzichten uit de antropologie.  Dat Braun & Kramer die inzichten toegankelijk maken voor organisaties en hun leiders is hoognodig.’ Joris Luyendijk

Over organisatiecultuur wordt veel geschreven, gezucht en gesproken. Cultuur is van oudsher het aandachtsgebied van antropologen. De corporate antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen.

Lezers van dit boek worden meegenomen op een reis langs verre vreemde volkeren. Om vervolgens met een andere, nieuwe blik te kijken naar de eigen organisatie. In zo’n dertig meeslepende verhalen wordt een andere blik op organiseren en organisaties gegeven. Exotisch, maar met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen. Door het lezen raak je prettig in de war én goed toegerust met een antropologische blik en een gereedschapskist om met de eigen organisatiecultuur of die van klanten aan de slag te gaan.

Danielle Braun en Jitske Kramer zijn corporate antropoloog. Zij beschouwen organisaties als tribes, structuren als verwantschapssystemen, leiders als chiefs, visiedocumenten als totempalen. De auteurs gaan op zoek naar de onderstroom van organisaties, de bezieling, de mogelijkheden voor natuurlijke transitie en de soms bizarre rituelen die maken dat samenwerken, leiden en veranderen lastig, maar zeker niet onmogelijk is. Wie dit boek leest, wordt een beetje antropoloog en kijkt nooit meer hetzelfde naar organisaties
​.
​De Corporate Tribe is een boek voor leiders, consultants, trainers, coaches en veranderaars die de geëigende modellen en scans voor cultuurverandering voorbij zijn. Die willen werken met de onderstroom van organisaties. Die voeding zoeken voor leiderschap en verandering in een nieuwe tijd. Die anders willen organiseren. De antropologische verhalen in dit boek geven inzicht, praktische tools en modellen voor organiseren, veranderen en leiden van organisaties. We kijken de kunst af bij verre vreemde volken. Omdat we al lang weten hoe we moeten organiseren. We zijn het soms alleen even vergeten.​

Het boek bevat veel mooie foto’s uit andere culturen.

Hoe ik verander
Shirine Moerkerken
Vakmedianet, ISBN 9789462760547, 304 blz., € 39,50


Stel je eens voor: je hebt een boek in handen met daarin alle antwoorden op complexe organisatie- en maatschappelijke vraagstukken.
Geloof jij dat het bestaat? Ik niet. De antwoorden zouden immers geen recht doen aan de complexiteit van de vraagstukken en al helemaal niet aan de vraagstukken die in jouw specifieke en unieke context spelen.

Hoe ik verander schotelt je dan ook geen pasklare antwoorden voor. Het is een boek dat je helpt te zoeken naar behulpzame interventies. Interventies die werken als het zetten van mooie kraken. Interventies die helpen bij het vinden van oplossingen die recht doen aan de complexiteit van jouw vraagstuk.

Hoe ik verander gaat over een prachtig ambacht: interveniëren en veranderen in organisaties en maatschappelijke vraagstukken. Het vertelt hoe je antwoorden kunt vinden op de maatschappelijke vraagstukken waar jij als bestuurder, directeur, interimmanager of organisatieadviseur mee aan het werk bent.

In dit boek deelt Shirine Moerkerken met je hoe zij verandert. En zoekt ze samen met jou uit hoe jij dat zou kunnen doen op jouw eigen manier, in jouw rol en in jouw specifieke context.

Risico gestuurd werken
Martin van Staveren
Vakmedianet, ISBN 9789462760202, 155 blz., € 29,50

Met risico’s heeft elke organisatie te maken, maar hoe ermee wordt omgegaan verschilt enorm; er wordt van weggekeken, of regelgeving wordt dichtgetimmerd met de illusie van zekerheid.

Maar het kan anders. Martin van Staveren laat in 'Risicogestuurd werken in de praktijk' zien hoe je binnen je organisatie op een gezonde manier kan omgaan met risico’s. Door risicogestuurd te werken kijk je de realiteit van onzekerheid diep in de ogen en maak je op basis daarvan scherpe keuzes.

Van Staveren beschrijft glashelder hoe je dit als manager of professional aanpakt en hoe je de voorwaarden in je organisatie zo ontwikkelt, dat de mensen om je heen het overnemen. Met talrijke voorbeelden en concrete tips is dit praktijkboek een onmisbare gids om, met alle veranderingen en onzekerheden in je dagelijkse werk, succesvol je doelen te bereiken.

Nieuwe business modellen in consulting: Changing the Game
Marguerithe de Man, Ard-Pieter de Man, Annemieke Stoppelenburg
Mediawerf Uitgevers, ISBN 9789490463427, 150 blz., € 27,50


Wat is de rol van de adviseur in de informatiemaatschappij? Nu kennis breed beschikbaar is, kenniswerk in rap tempo automatiseert en nieuwe adviesmethoden opkomen, komt het vak van adviseur onder druk te staan. De herstructurering van de adviesindustrie is in volle gang. Vertrouwde namen verdwijnen, nieuwe gamechangers komen op. Deze ontwikkeling biedt echter ook geheel nieuwe kansen voor consultants. 

Aan de hand van vele cases laat dit boek zien hoe interne en externe consultants nieuwe business modellen kunnen ontwikkelen, welke kennis daarvoor nodig is en hoe zij een nieuwe, op de 21e eeuw geschoeide relatie met de klant kunnen aangaan.

De tools in het boek helpen bij het vinden van antwoorden op de vraag hoe relevant te blijven voor de klant.

Is er ruimte in de gevestigde orde
Marjorieke Glaudemans
Uitgeverij Ijzer, ISBN 9789086841134, 160 blz., € 25,00


In bondige observaties en reflecties omtrent het omgaan met organisaties en functioneel denken stelt Marjorieke Glaudemans kwesties ter discussie waar de hedendaagse 'goed georganiseerde mens' onvermijdelijk mee van doen heeft.

Is er ruimte in de gevestigde orde? laat zich lezen als een rijke conversatie, met verwijzingen naar ideeën uit de kunst, filosofie en organisatietheorie. Een boek dat de verwondering naar boven haalt, waarin van alles aan de orde komt, zonder de schijnbare geruststelling van een nieuw systemisch denkmodel dat in vijf of zeven stappen belooft hoe we de zaak onder controle kunnen krijgen. Voor al diegenen die wel eens nerveus worden van de heersende overtuiging dat overal een sluitend antwoord op zou zijn.

Is er ruimte in de gevestigde orde? is een pleidooi voor het individuele vermogen om te blijven bevragen wat er speelt in organisatie, management en bestuur.

Voor iedereen die met organisatie en management te maken heeft: leidinggevenden, ondernemers, beleidsmakers, bestuurders, managers, medewerkers, critici, kunstenaars, social designers, wetenschappers, adviseurs, belanghebbende partijen, shareholders, klanten, consumenten, concurrenten, activisten, burgers, kortom wie niet?

Over Is er ruimte in de gevestigde orde?:

"Dit boek is vol betekenissen. Echt een van de rijkste boeken die ik recentelijk heb gelezen. Echt een geweldig boek waar je geest voortdurend door wordt geduwd, niet agressief, maar je speelt door dat  boek. Je raakt in gedachten. Met dit boek ben je langer bezig dan met andere boeken." Harry Starren,  visionair denker en facilitator omtrent internationale ontwikkelingen in management en innovatie, voormalig CEO managementcentrum de Baak.