Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

PZO-ZZP

De vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers bestaat sinds 2002 en zet zich in voor de belangen van zzp'ers in Nederland en daarbuiten. Zo vertolkt de organisatie de stem van zzp'ers richting de politiek, de SER en binnen Europa. De algemene doelstelling van PZO-ZZP is het behartigen van de belangen van haar leden alsmede van zzp'ers in brede zin. ZZP’ers verdienen een volwaardige plek in onze maatschappij. Wet- en regelgeving zou ondernemersproof moeten worden gemaakt.


Waarom lid worden van het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) via Ooa?  

Ooa vindt het belangrijk dat onze ZZP’ers, die een stem willen hebben als het om hun ondernemersbelangen gaat, ook echt gehoord worden. PZO is een invloedrijke belangenbehartiger voor ZZP’ers in Den Haag en Brussel. Zij zien het belang van het zelfstandig ondernemerschap voor de Nederlandse economie en werken graag mee aan het wegnemen van belemmeringen door wet- en regelgeving voor dit ondernemerschap. Daarnaast biedt het lidmaatschap van PZO voor jullie ook veel praktische voordelen, denk aan:

  • Juridische helpdesk;
  • Kortingen op verzekeringen zoals arbeidsongeschiktheid, ziektekosten, aansprakelijkheid en rechtsbijstand;
  • Toegang tot modellen als algemene voorwaarden en overeenkomsten;
  • Kortingen op praktische zaken zoals ondersteuning in de administratie en telefonie.

Je kunt op individuele basis lid worden, dan zijn de kosten per jaar € 135,00 excl. BTW. Maar de Ooa kan jou ook als collectief aanmelden en dan kost het lidmaatschap slechts € 29,00 excl. BTW per persoon.

Ooa kan ook actief deelnemen in de Algemene Bestuursvergaderingen om zelf te horen en mee te kunnen praten over op welke manier jullie belangen behartigd worden. Dat doen wij graag, want ondernemen doen we tenslotte samen.

Ook goed om te weten over PZO:

PZO heeft een breed netwerk. Dit netwerk is enerzijds digitaal en telt nu 20.000 aangeslotenen via het digitale platform van PZO en LinkedIn. Hierop worden discussies, opdrachten, en verhalen van andere ZZP’ers uitgewisseld.
Voor PZO biedt dit platform veel rechtstreekse en actuele informatie over wat er speelt onder hun leden. Het netwerk offline is landelijk groot, zo zitten zij in commissies van de SER en werken zij samen met VNO-NCW en MKB Nederland.

Ook organiseert PZO ZZP-Ondernemerstafels, verspreid over diverse regio’s in het land. Tijdens deze bijeenkomsten spar je met gelijkgestemden, doe je nieuwe contacten op, deel je ervaringen en inspireer je elkaar om (groei)ambities te kunnen realiseren. Het gaat om de interactie tussen deelnemers vanuit het zelfstandig ondernemerschap.
Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het secretariaat van PZO.

Is het tijd om je kennis en kunde bij te spijkeren op het gebied van ondernemerschaps-competenties? Dan organiseert PZO workshops over relevante ondernemersthema’s.

Wil je collectief lid worden bij PZO via Ooa, laat het ons weten per e-mail en wij melden je aan. 

Lidmaatschap als keurmerk

Professionaliteit, gegarandeerde kwaliteit én kennis van actuele inzichten in het organisatievak zijn voor opdrachtgevers belangrijke beslissingscriteria in de keuze voor een adviseur. Om die reden is professionalisering van de beroepsgroep de belangrijkste bestaansreden van de Ooa. 

Lees meer >>

Toelatingscriteria regulier lidmaatschap

De Ooa rekent tot de beroepsgroep: organisatieadviseurs en organisatiekundigen. Organisatieadviseurs werken met professionele inzet van organisatie- en veranderkundigedeskundigheid in opdracht aan de oplossing van vraagstukken van een of meerdere organisaties of onderdelen daarvan. Dit kunnen zowel interne als externe adviseurs zijn.

Lees meer >>

Informatiepakket aanvragen

Met het formulier op deze pagina kunt u een informatiepakket aanvragen met alle informatie over het lid worden van de Ooa.

Lees meer >>