Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

CMC promotie

Positionering en profilering door de Certified Management Consultant

Er zijn verschillende momenten waarop jij als Ooa-lid jouw klant of relatie kunt attenderen op CMC. Dat kan bij een eerste kennismaking, in persoon of via jouw website bijvoorbeeld. Maar ook een offerte en presentatie lenen zich er uitstekend voor om jezelf te introduceren als ‘Certified Management Consultant’. Hieronder volgt een aantal toepassingen voor CMC-promotie die je kunt hanteren.

Website link
Zorg voor een link naar de CMC-pagina van de Ooa. Als een potentiële klant zich via internet oriënteert kan deze van alles te weten komen over de waarde van CMC. Hetzelfde geldt natuurlijk voor jouw LinkedIn profiel (en andere sociale netwerken).

Maak CMC onderdeel van uw (PPT) presentatie
Maak het belang van (objectief gemeten) kwaliteit van de organisatieadviseur zichtbaar in jouw presentaties. Voeg enkele sheets over CMC toe en maak het verschil met adviseurs die niet gecertificeerd zijn.

Offerte standaard tekstfragment
In een offerte kun je standaard een tekstfragment opnemen over het feit dat u CMC bent. Hetzelfde geldt voor overige correspondentie.

E-mail handtekening toevoegen
Laat geen e-mail onbenut om het CMC-schap kenbaar te maken. Neem jouw CMC-schap op in de e-mail handtekening.

Last but not least; CMC voluit geschreven op het visitekaartje
Maak jouw CMC-schap kenbaar op uw visitekaartje. Daar begint het toch vaak mee. Schrijf dan, zolang CMC nog niet de bekendheid heeft van ISO, ‘Certified Management Consultant’ voluit.

Voor CMC’s staat een toolkit ter beschikking voor de profilering van het keurmerk CMC.

Klik hier voor 7 x CMC:

  1. CMC reglement gebruik collectieve merken
  2. Basis sheets (PPT) ‘kwaliteit van de organisatieadviseur vertaalt zich in CMC’
  3. Ooa-opdrachtevaluatie
  4. CMC-logo (blauw) en CMC-logo (zwart)
  5. E-mail handtekening met weblink
  6. Tekstfragmenten ten behoeve van offerte/correspondentie
  7. De belangrijkste punten voor uw klant uit de gedragscode
  8. Weblink: www.ooa.nl/cmc

 


 

Certificering voor leden (CMC)

Een Certified Management Consultant (CMC) is een ervaren interne of externe adviseur die de internationaal erkende certificeringsprocedure voor organisatieadviseurs heeft doorlopen. Het predikaat CMC maakt deel uit van afspraken over kwaliteitswaarborging van het organisatieadviesvak gemaakt in ICMCI-verband.

Lees meer >>

 

Accreditering van bureaus (ACP)

We zijn niet alleen sterk in het beoordelen op individueel niveau. Ook bureaus kunnen bij ons terecht voor toetsing. We bieden accreditering aan met betrekking tot de professionale standaard en de gedragscode die bureaus van haar adviseurs verlangt.

Lees meer >>

Intervisie

Jaarlijks nemen honderden leden deel aan intervisie binnen de Ooa. Deelnemers hieraan komen in kleine groepen  van ongeveer zes deelnemers bij elkaar. Iedere groep heeft een facilitator die de kwaliteit van de sessies bewaakt. Hij  stimuleert de deelnemers tot reflectie. 

Lees meer >>