Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Praktijkboek Intervisie

Het Praktijkboek Intervisie is bestemd voor iedereen die zich als professional op een bepaald vakgebied wil ontwikkelen. Niet alleen beginnende, maar ook gevorderde intervisiegroepen vinden in dit boek geschikte en inspirerende intervisiemethoden. Het Praktijkboek Intervisie laat zien dat persoonlijke en professionele groei onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook de facilitator van een intervisietraject vindt vele aanknopingspunten om zijn rol en taken goed te kunnen vervullen.

De keuze van een intervisiemethode is bepalend voor het succes van een intervisietraject. Het Praktijkboek Intervisie bespreekt op systematische 27 methoden. Met behulp van de methode selectiewijzer komt u tot de juiste keuze: welke methode past bij welke groep, vraagstuk of situatie?

Het Praktijkboek Intervisie is geschreven door Monique Bellersen en Inze Kohlmann. In de herziene versie van 2013 zijn methoden toegevoegd en is de rol van de facilitator uitgereid beschreven.

Het boek kan worden aangeschaft bij Vakmedianet voor € 49,50 per boek.

Certificering voor leden (CMC)

Een Certified Management Consultant (CMC) is een ervaren interne of externe adviseur die de internationaal erkende certificeringsprocedure voor organisatieadviseurs heeft doorlopen. Het predikaat CMC maakt deel uit van afspraken over kwaliteitswaarborging van het organisatieadviesvak gemaakt in ICMCI-verband.

Lees meer >>

 

Accreditering van bureaus (ACP)

We zijn niet alleen sterk in het beoordelen op individueel niveau. Ook bureaus kunnen bij ons terecht voor toetsing. We bieden accreditering aan met betrekking tot de professionale standaard en de gedragscode die bureaus van haar adviseurs verlangt.

Lees meer >>

Intervisie

Jaarlijks nemen honderden leden deel aan intervisie binnen de Ooa. Deelnemers hieraan komen in kleine groepen  van ongeveer zes deelnemers bij elkaar. Iedere groep heeft een facilitator die de kwaliteit van de sessies bewaakt. Hij  stimuleert de deelnemers tot reflectie. 

Lees meer >>