Mijn Ooa - Inloggen
 1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

Hieronder treft u de laatste nieuwsberichten van de Orde. Aankondigingen van bijeenkomsten en verwijzingen naar Ooa dossiers, verslagen van Ooa bijeenkomsten en initiatieven van Ooa leden.

 • Gemeenten bieden bureaus meer werk dan het Rijk

  • 09-07-2018

  Voor advies- en interim-managementbureaus zijn middelgrote en grote gemeenten veel interessantere klanten dan ministeries. De uitgaven van gemeenten aan de inhuur van externen zijn afgelopen jaar opnieuw gestegen tot gemiddeld 17 procent van de totale loonuitgaven.

  In 2016 bedroegen de uitgaven nog 16 procent van de totale loonsom, schrijft Zipconomy op basis van dePersoneelsmonitor. Het...

  Lees meer >>
 • Jasper de Wit, BMC-partner: “Waardevolle toepassing van data vergt menselijk interpretatievermogen”

  • 06-07-2018

  De gereedschapskist van adviseurs neemt toe in omvang en diversiteit in het datatijdperk. Dat betoogde BMC-partner Jasper de Wit op de Ernst Hijmanslezing van de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA).

  In de lezing, met als thema Informatietechnologie, ging De Wit in op de drie D’s van het adviesvak, data, dansen met opdrachtgevers en droge humor. Met al deze drie elementen bieden...

  Lees meer >>
 • ICMCI celebrates the first year of ISO 20700: Guidelines for management consultancy services and international consultants day: "Shining a light on management consulting"

  • 02-07-2018

  Stakeholders from twenty countries attended the event to demonstrate their support and discuss how the standard will evolve and be implemented in the future.

  Vienna, Austria. ICMCI held its event celebrating the one-year anniversary of the launch of the ISO 20700, the first published service standard.

  Stakeholders from twenty countries were in attendance with representatives from six...

  Lees meer >>
 • Boeklancering Muurtje Factuurtje

  • 02-07-2018

  Muurtje Factuurtje, het nieuwe disruptieve businessmodel voor consultants. It's A.I. or bye-bye.

  Consultants adviseren over technologie in een snel veranderende wereld.En werken tegelijkertijd in één van de meest ondergeautomatiseerde bedrijfstakken. Het core consulting proces is meestal handjes verhuren en BLIEP: Belletje, Lullepot, Interviews, Excelletje en Powerpoint....

  Lees meer >>
 • Column Simon van der Veer; Leden BBQ 22 juni 2018

  • 26-06-2018

  Bijdrage Ooa ‘huiskamer restaurant’
  Door Simon van der Veer

  [slideshow:17965058]

  Beste mensen,

  Ik ben uitgenodigd om een ander geluid te laten horen in de vorm van een “column”. Een tegendraads geluid. En mocht iemand denken dat ik mezelf als organisatieadviseur te serieus neem, wees dan gerust. Vandaar deze rode neus. Als ik iets of iemand ter discussie wil...

  Lees meer >>
Ga naar het nieuwsarchief

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

 1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
 2. Een omvangrijk netwerk;
 3. Blijvend leren;
 4. Een bron van informatie;
 5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>