Ooa “Boek van het jaar verkiezing” tijdens online Boek en Festival op 20 april

12 februari 2021

Welke schrijver wint de felbegeerde titel “vakboek van het jaar”? De Ooa top 10 van genomineerde boeken is bekend, gekozen door de jury van Ooa. Tijdens het Boek & Festival, welke dit jaar online plaatsvindt op 20 april a.s., wordt het winnende boek bekendgemaakt. Er is deze middag volop aandacht voor de schrijvers van de belangrijkste vakboeken van het afgelopen jaar. Een mooie kans voor schrijvers om hun ideeën te delen en voor lezers om met de auteurs in gesprek te gaan. 

Neem deel aan een gratis online leespod; dé kans om over je favoriete vakboek in gesprek te gaan
De aanloop naar het Boek& Festival is dit jaar wat anders dan andere jaren. Er worden voor het eerst online leespods georganiseerd; kleine groepjes lezers die over één van de top 10 vakboeken in gesprek gaan met elkaar.
Hoe werkt het? Je meldt je aan voor een leespod van een boek (of boeken) naar keuze, je leest het boek en tijdens de pod ga je hierover met elkaar in gesprek. De pods worden begeleid door een Ooa-lid. Tijdens het Boek&Festival wordt er door de deelnemers uit de leespod in gesprek gegaan met de auteur(s).

Meld je aan voor de leespods én het online Boek&Festival op 20 april
Wil je je kennis uitbreiden, ervaringen delen, in discussie met vakgenoten en in gesprek met de auteur van je favoriete vakboek? Meld je dan nu aan voor éen of meerdere leespods én het Boek&Festival

De Leespods en het event Boek&Festival worden georganiseerd door de Ooa en Sioo. Aanmelding is mogelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

De top 10 van genomineerde boeken

De jury van Ooa (Gérard Brockhof , Jacco van Uden, Martin Groenhuis, Martijn Janssen, Odette Moeskops, Paul Vergeer  en Marguerithe de Man) heeft uit de 102 gelezen boeken onderstaande top 10 geselecteerd:

  • Advieswerk in verwaarloosde organisaties, Joost Kampen
  • De strategie van de kreeft, Yousri Mandour en Dorien van der Heijden
  • De supportorganisatie, Jirstin Beenhakker
  • Een draad in het weefsel, Ellen Boleij
  • Fantoomgroei, waarom we steeds harder werken voor steeds minder, Sander Heijne en Hendrik Noten
  • Leading from the middle, Koen Marichal, Jesse Segers en Daan Sorgeloos
  • Onmacht in samenleving en organisaties, Leike van Oss en Jaap van ’t Hek
  • Platformrevolutie, van Amazon tot Zalando de impact van platformen op hoe we werken en leven, Martijn Arets
  • Socrates op sneakers, Elke Wiss
  • Wit is aan zet, Lidia van den Broek