Is onze Ooa boekenlijst compleet?

29 oktober 2020

De Ooa Boek van het Jaar jury gaat weer lezen! In april 2021 maken we de winnaar van Ooa Boek van het Jaar 2021 bekend. Daarvoor moet er nog heel wat werk verzet worden. De verschillende uitgevers hebben hun boeken aangeleverd. Er staan nu meer dan 90 boeken op de longlist, die in verschillende rondes door de 7 juryleden worden gelezen om tot de top 10 te komen. De jury bestaat uit Martin Groenhuis, Martijn Jansen, Paul Vergeer, Gérard Brockhoff, Marguerithe de man, Odette Moeskops en Jacco van Uden.

De Ooa Boek van het Jaar top 10 bestaat uit die boeken die je als adviseur gelezen moet hebben om bij te blijven in je vak. Uit de top 10 selecteren we de winnaar.

Dit jaar willen we als jury 3 dingen anders doen dan voorheen.
De eerste daarvan is nu van belang.

1: Misschien missen we boeken die wel van belang zijn. Daarvoor bij voorbaat excuus. Met 7 paar ogen op de markt doen we ons best om alles op te sporen, maar dat is een haast onmogelijke opgave. Daarom hebben we jouw hulp nodig om onze longlist aan te vullen. Samen zien we immers meer want soms verschijnt er een relevant boek in eigen beheer, of bij een voor managementboeken onbekende uitgeverij. Want de randen van ons vak en aanpalende vakgebieden worden in deze VUCA wereld steeds belangrijker.

Bekijk hier de lijst en als je iets mist stuur dan een e-mail naar info@mosevents.nl en vermeld de naam van het  boek, de auteur(s) en de uitgever, en een korte motivatie waarom dit boek niet kan en mag ontbreken. Of stuur direct 2 exemplaren naar MOS Events, Postbus 1058, 3860 BB Nijkerk.

Boeken die meedingen naar de Ooa boek van het jaar 2021 nominatie voldoen aan de volgende criteria:

- Verschenen in 2020
- In het Nederlandstalig taalgebied
- De auteur uit het Nederlandstalig vakgebied mag in het Engels publiceren

We zoeken boeken die voldoen aan de volgende omschrijving: Het hoofdaccent van het boek dient te liggen op het ontwikkelen van inzicht en kritische toepassing. Het moet maatschappelijk relevant, wetenschappelijk en toepasbaar en toegankelijk zijn.

2: Als de top 10 bekend is organiseren we leespods met intensieve boekbespreking rond deze boeken. Als je meedoet lees je dus vooraf het boek dat in de pod waar jij je voor hebt opgegeven centraal staat. 

3: We onderzoeken de mogelijkheid om uit de top 10 ook een publiekswinnaar te nomineren. 

Over 2 en 3 volgt later meer informatie. Voor nu is het aanvullen van de longlist van belang.

Met vriendelijke groeten, namens de jury
Marguerithe de Man