Nieuwe Ooa-bestuursleden benoemd

12 oktober 2020

Op 6 oktober 2020 heeft de ALV van de Ooa Carla de Rie en Martijn Jansen benoemd als bestuurslid. Van Margreet Xavier (secretaris) en Cecile de Roos (bestuurslid/certificeringsbeleid) is afscheid genomen. Wij bedanken Margreet en Cecile nogmaals voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid als bestuurslid van de Ooa.

Carla de Rie is benoemd als secretaris en heeft daarnaast strategie en community in haar portefeuille. Martijn Jansen heeft als bestuurslid onder andere professionalisering en certificering in zijn portefeuille. 

Klik hier voor de volledige portefeuilleverdeling van het bestuur.

Even voorstellen, dit zijn onze nieuwe bestuursleden:

Carla de Rie is medeoprichter en partner van Lysias Consulting Group. Zij werkte daarvoor bij Berenschot en werkt sinds de start van haar loopbaan als adviseur in en voor het publieke domein. In haar adviespraktijk werkt Carla het liefst aan inhoudelijke vraagstukken waarbij meerdere partijen betrokken zijn en de belangen niet vanzelfsprekend gelijk gericht zijn. Samen met opdrachtgevers ontwikkelt zij strategische agenda's en organiseert zij de samenwerking. Om daarmee maatschappelijke impact te realiseren en resultaten te boeken voor de samenleving. Voor complexe vragen, nieuwe thema’s, onderwerpen die politiek-bestuurlijk gevoelig liggen, of als er ‘gedoe’ is, wordt vaak een commissie ingesteld. Als secretaris van een evaluatie- of adviescommissie is Carla op haar best.

Carla: “Sinds de oprichting in 2000 is Lysias uitgegroeid van vier oprichters tot een bureau van ruim 40 professionals. Kwaliteit van opdrachtuitvoering en persoonlijke professionele ontwikkeling van de adviseurs staan hoog in het vaandel. De ervaringen die ik hiermee heb opgedaan, wil ik graag breder delen met leden van de Ooa en zo bijdragen aan de kwaliteit van ons vak. Dat is voor mij de reden om bestuurslid te willen worden van de Ooa, in de volle overtuiging dat ik op mijn beurt veel kan leren van collega-bestuursleden en collega-adviseurs. Zo werk ik tegelijkertijd aan mijn eigen verdere professionele ontwikkeling”.
 

Martijn Jansen is ruim 20 jaar adviseur voor dienstverleners in het private en publieke domein. Na zijn studie bedrijfskunde heeft Martijn eerst gewerkt bij Achmea en was daarna partner bij Twynstra Gudde en KPMG. In 2020 is Martijn gestart als zelfstandig professional. In 2018 is hij gepromoveerd aan de VU op onderzoek naar middenmanagers. Hij is daarnaast als docent betrokken bij de VU en combineert advieswerk met onderzoek. Ook is hij jurylid van het Boek van het Jaar van de Ooa. Martijn is 51 jaar, getrouwd en heeft 2 kinderen.

Martijn: “Wat mij in mijn advieswerk drijft is om mensen in staat te stellen om het beste uit zichzelf te halen. Een valkuil die ik daarin bij mezelf en veel adviseurs zie, is dat we ons daarbij vooral richten op het adviseren van anderen en ons eigen vak en ontwikkeling ondergeschikt daaraan maken. Dat zie ik in de opleidingen die ik geef aan (interne) adviseurs en ook merk ik dat in gesprekken die ik voer met vakgenoten. We adviseren anderen graag over hoe ze het goed kunnen organiseren en hoe ze kunnen ontwikkelen, maar vergeten het voor onszelf goed te regelen. Daarom wil ik als bestuurslid van de Ooa  een actieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van ons vak en onze kwaliteit”.
 

We heten Carla en Martijn van harte welkom in het Ooa-bestuur en hebben alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking.