Ernst Hijmanslezing 2021 door Hans Vermaak

5 oktober 2020

De adviseur als wereldverbeteraar?

In het DNA van ons beroep zit dat we er zijn om klanten te helpen met wat zij nastreven en niet om op hun stoel te gaan zitten. Maar tegelijk staan op onze websites ook gloedvolle verhalen over hoe we organisaties mooier willen maken, of steden en bedrijven.

Vallen wij anderen lastig met onze idealen of onze moraliteit? Wellicht is dat terecht nu veel vraagstukken niet alleen binnen instellingen spelen, maar juist in de samenwerking met andere organisaties of burgers: die zijn dan van iedereen en van niemand, dus waarom niet ook van ons? Bovendien kunnen de managementconcepten waar klanten om vragen soms juist een deel van het probleem zijn, dus moeten we dan niet leveren wat ze nodig hebben in plaats van wat ze vragen? Maar worden we daarmee niet een vreselijk legioen van beter-weters?

Ernst Hijmanslezing 2021 door Hans Vermaak

De Ernst-Hijmanlezing staat op 18 januari 2021 in het teken van de vraag of de tijd rijp is voor activistische adviseurs. Hans Vermaak reflecteert op enkele principes die hij als behulpzaam ervaart in het omgaan met de dilemma’s die dat oproept. We verwachten stof tot nadenken en voer voor discussie. 

Nadere informatie over het bijwonen van de Ernst Hijmanslezing volgt binnenkort.