Onderzoek naar de Meerwaarde van Intervisie

25 september 2020

Intervisie is een van de belangrijkste pijlers van de OOA en Monique Bellersen en Wilgard van Lee maken dit al jarenlang mede mogelijk als actieve leden van de werkgroep Intervisie en facilitators. Van hun hand, op basis van gedegen onderzoek, een kritische reflectie op de toegevoegde waarde van intervisie en het effect op de beroepspraktijk van organisatiekundigen en -adviseurs.

Veel organisaties werken met intervisie, zoals bv beroeps- en brancheorganisaties. Intervisie vormt daar een vast onderdeel van het werken aan permanente educatie. Overall wordt de waarde van intervisie onderschreven. Om die reden lijkt het aanneembaar dat dit bij deelnemers tot gewenste veranderingen leidt. Maar wat concreet de meerwaarde van intervisie is, is lastig te omschrijven en weinig onderzocht. Vaak wordt de meerwaarde beschreven in termen van resultaten: ‘Ik heb er veel aan gehad, omdat ik daardoor op een andere manier met mijn MT/klant heb leren omgaan’. Of: ‘Door het bespreken van mijn casus tijdens intervisie weet ik veel beter waarom en hoe ik een vervolgstap in mijn carrière kan zetten.’ Wat is nu precies het belang van intervisie en op welke manier werkt intervisie het meest optimaal?

Lees hier het volledige onderzoeksverslag

In het tijdschrift Management & Consulting nummer 3-2020 verscheen een artikel over dit onderzoek. Ook vind je hier belangrijke informatie over je hercertificering en de overgangsregeling naar de nieuwe regeling die per eind 2020 afloopt: tijd om in actie te komen!
Download hier het artikel (alleen als je bent ingelogd).