De Ernst Hijmanslezing weer groot succes!

29 januari 2020

Op 20 januari vond traditiegetrouw de jaarlijkse Ernst Hijmanslezing plaats met als thema “adviseren in de post-truth world”. We mochten ons weer verheugen op een grote opkomst.

Ooa vice voorzitter Theo Hermsen deed de aftrap met de nieuwjaarspeech. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om officieel de certificaten uit te reiken aan twee geaccrediteerde ATP-opleidingen. Harry Tweehuysen nam het certificaat voor NAAW in ontvangst voor de opleiding tot A&O deskundige. Het certificaat voor de opleiding Consulting Program van de Sioo werd in ontvangst genomen door Marguerithe de Man. 

 

 

 

 

 

 

De Ooa is erg verheugd over deze accreditaties! Leden met een diploma van een door de Ooa geaccrediteerde opleiding, hebben namelijk recht op het CMC-predicaat, mits zij voldoen aan de werkervaringseis. We hopen dan ook op een toename van het aantal aanvragen voor een CMC-registratie. 

Ook in 2019 hebben leden zich voor het eerst CMC-geregistreerd. een van hen is Max Vermeij en hij werd hiervoor in het zonnetje gezet. Max kreeg door Theo het CMC-speldje bevestigd op zijn revers. 

dth: 300px; height: 200px;" />

Na de nieuwjaarspeech kondigde Raoul Schildmeijer filosoof René ten Bos aan, voormalig Denker des Vaderlands. Hij gaf een inspirerende lezing over de waarheid. Wat is de waarheid eigenlijk? En wat is de waarheid voor de organisatieadviseur? M&C schreef een mooi artikel over de lezing van René ten Bos. Deze is hier te lezen

Mocht je de lezing gemist hebben, bekijk hem dan hier. De Ernst Hijmanslezing is ook te beluisteren als audio-bestand

Ooa-leden kunnen in 2020 rekenen op meer activiteiten rondom het thema 'post-truth'. Ook wordt er in 2020 stilgestaan bij 100 jaar organisatiebureaus. Houd de agenda dus in de gaten!

Na afloop van de Ernst Hijmanslezing konden de deelnemers, tijdens het walking-dinner, napraten over het thema  waarmee de geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst van 2020 werd afgesloten.