Jesse Segers: “Nieuwkomers in de markt geven Sioo nieuwe mogelijkheden”

22 oktober 2018

Bron: M&C

Nu adviesbureau Berenschot de opleidingenmarkt betreedt krijgt opleidingsinstituut Sioo er een concurrent. Het landschap van aanbieders wordt steeds gefragmenteerder, ziet ook Sioo-rector Jesse Segers.

Niet alleen een groot bureau als Berenschot entert de markt, ook de vele kleine zzp’ers die een opleiding uitventen nemen hapjes uit de taart. “Je kunt dat zien als citroenen, iets zuurs voor ons”, zegt Segers tegen M&C. “De geldstroom in de opleidingsmarkt wordt niet groter, dus ze pakken daar een klein stukje van. Weliswaar een klein stukje, maar het is nu eenmaal een stukje en dus concurrentie. Maar ik zie het als limonade, fantastisch! Mensen die innoveren, die testen zelfs hoe iets nieuws werkt op de markt.”

Collaboratief werken

De hele opleidingsmarkt is dus in transitie. Ook Sioo zoekt naar nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld samenwerking met de zzp’ers. “Wij zijn dus nu aan het kijken of we niet voor een gedeelte de administratieve afhandeling van zzp’ers kunnen overnemen, of de marketing. Op deze manier werken we niet competitief, maar collaboratief.”