Adviesdochter PWC groeit, maar niet hard genoeg

8 oktober 2018

Bron: M&C

Net als Deloitte realiseerde ook PwC in het gebroken boekjaar 2017-2018 een hogere omzet. De consultants noteerden eveneens groei, maar verloren terrein ten opzichte van de concurrenten van Deloitte, blijkt uit de jaarcijfers van het bedrijf.

De resultaten van consultancydochter PwC Advisory waren naar behoren met een omzetgroei van 5 procent. De omzet steeg van 211 miljoen euro vorig jaar naar 222 miljoen euro in het boekjaar 2017-2018. Het aantal consultants nam toe met 39 tot 889. In het jaarverslag schrijft PwC dat de groei bij Advisory vooral te danken is aan de goede resultaten van de overnamepraktijk.

Groei vlakt af

De groei van de adviesdivisie nam wel af ten opzichte van vorige jaren. Sinds 2014-2016 groeide het bedrijfsonderdeel met dubbele cijfers, dit jaar voor eerst niet. Vorig jaar passeerde PwC zowel KPMG Advisory en Deloitte Consulting. Daarmee was PwC een jaar lang de grootste adviseur onder Grote Vier. Dit jaar echter werd PwC ingehaald door Deloitte, de concurrent die onverminderd hard groeit.