Hoe films zorgen voor meer inzicht in organisatiecomplexiteit

27 september 2018

Bron: Consultancy.nl

Vandaag vindt in de Haagse Hogeschool de tweede editie van het filmfestival ‘Corporate Bodies’ plaats, een initiatief van de onderwijsinstelling en de beroepsvereniging voor organisatiekundigen en -adviseurs. Adviseurs, coaches, docenten en studenten kijken deze dag door de ogen van filmmakers naar organisaties en onderzoeken de toepassingsgebieden van film voor unieke inzichten over organisatiecomplexiteit.

Films zijn belangrijk. Deze geven – letterlijk – een beeld van organisaties dat vaak behoorlijk contrasteert met hoe organisaties worden gepresenteerd in hoopvolle managementboeken. In films is vrijwel nooit te zien dat mensen zich volledig committeren aan de corporate values van hun organisatie. In films is het bovendien hoogst ongebruikelijk dat collega’s redelijk en transparant met elkaar communiceren. Films waarin dat wél zou gebeuren, zouden niet alleen dodelijk saai zijn, maar geven ook nog eens een onrealistisch beeld van hoe we onze organisaties dagelijks ervaren. Lees meer..a>

De website van de Ooa is vernieuwd! Wat vind je er van?
Beoordeel hieronder de website met een klik op de knop.

 Goede website  Geen goede website

Dat is jammer om te horen! Help ons om de website te verbeteren. Vul hier je problemen met de website in en wij gaan ons uiterste best doen om het beter te maken!

Laat hier je mailadres achter, zodat we voor eventuele vragen contact met je op kunnen nemen.