Deloitte zet steviger in op blockchain en opent eigen expertisecentrum

12 september 2018

Bron: Managent Consulting

Accountants- en adviesreus Deloitte opent een expertisecentrum voor blockchaintechnologie. Met de nieuwe praktijk wil het bedrijf in de snelgroeiende vraag vanuit het bedrijfsleven naar blockchaintoepassingen voorzien.

In het Blockchain Center of Expertise wordt alle blockchainexpertise die Deloitte bezit samengebracht. In Nederland gaan ruim honderd experts van het bedrijf deel uitmaken van de blockchainpraktijk, wereldwijd participeren zo’n duizend werknemers van Deloitte. Niet alleen consultants zijn onderdeel van dit team, maar alle disciplines waarin het kantoor actief is zijn vertegenwoordigd. “Daarin ligt onze kracht”, zegt Toon Segers, partner bij Deloitte en verantwoordelijk voor de blockchainpraktijk. “De aanwezige kennis bij Deloitte is enorm breed en dat zorgt ervoor dat wij onze klanten goed kunnen adviseren over hoe zij blockchaintechnologie kunnen inzetten. Maar ook of blockchain voor hun probleem wel de juiste oplossing biedt en of er geen effectiever alternatief is.”

Niet meer weg te denken
Blockchain wordt door Deloitte gezien als een van de belangrijkste groeigebieden op het gebied van innovatie. Hoewel de explosieve vraag naar blockchain kenmerken heeft van een zeepbel die uit elkaar kan spatten, is het bedrijf niet bang voor een hype. “De verwachtingen zijn nogal overspannen”, zegt Jacob Boersma, senior manager van het blockchainteam van Deloitte. “Toch ben ik ervan overtuigd dat blockchain over een aantal jaren niet meer is weg te denken. En ook nu al zijn er praktische toepassingen op het gebied van supply chain, asset management en vastgoed waar bedrijven écht iets aan hebben.”