Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

De vierde consultancy index van de Ooa

De index heeft als primaire doel om longitudinaal te meten wat de status is van de markt van de organisatieprofessional. Zes jaar geleden is de eerste Ooa-index afgenomen en in 2014 en 2015 de tweede en de derde met een gemiddelde respons van meer dan 20% van onze leden. De Index is destijds gestart om erachter te komen wat de bewegingen waren en zijn in de adviesmarkt en daarnaast te analyseren waar mogelijkheden zitten voor adviseurs. De derde index was internationaal en eenmalig.

Hierin werken we nauw samen met de Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam. De ABS fungeert hierin als onafhankelijke partij. De Index heeft vaste bestanddelen over de ontwikkelingen in de markt en werkzaamheden van zelfstandigen en bureaus. Dat zijn longitudinale gegevens. Daar doet de ABS extra analyses op, om de ontwikkeling in de markt te volgen. De andere vragen betreffen wisselende thema’s die de onderzoekers gebruiken bij eigen onderzoek die voor ons aanknopingspunten geven voor verdere professionalisering. De resultaten worden uiterst vertrouwelijk behandeld en verwerkt.

Klik hier om naar de survey te gaan

We zijn ervan overtuigd dat wij op jouw hulp kunnen rekenen en dat je massaal de vragenlijst invult. Met het invullen van deze vragenlijst draag je bij aan het opbouwen van een belangrijke bron van informatie over de markt van de organisatieprofessional. En van de uitkomsten ontvang je een terugkoppeling.

Alvast hartelijk dank voor de  genomen moeite. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je uiteraard contact met het secretariaat van de Ooa.

Namens het ABS onderzoeksteam;
dr. Michiel Tempelaar,
Marc Hoogvliet,
Constantine Spentzos

En namens het bestuur van de Ooa;
Margreet Xavier,
Frank Hüsken

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

  1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
  2. Een omvangrijk netwerk;
  3. Blijvend leren;
  4. Een bron van informatie;
  5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>