Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

Ook Leeuwendaal en Twynstra Gudde krijgen internationale CMC Firm status

The International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI) heeft organisatieadviesbureaus Leeuwendaal en Twynstra Gudde erkend als Certified Management Consultant Firm, kortweg CMC Firm. Deze internationale status biedt opdrachtgevers wereldwijd de zekerheid dat zij met het inhuren van deze bureaus organisatieadviseurs in huis halen die werken volgens de hoogste standaarden.

Om in aanmerking te komen als CMC Firm moeten organisatieadviesbureaus aan strenge voorwaarden voldoen. Ze dienen bijvoorbeeld aantoonbaar hoge eisen te stellen aan hun projectresultaten en interne continuïteit en stabiliteit te laten zien. Ook respect van andere firma’s en een gedragscode, met procedures die de sociale verantwoordelijkheid van de onderneming benadrukken, zijn belangrijke criteria waar het ICMCI naar kijkt bij het toekennen van een CMC Firm certificering.

ICMCI

Met geassocieerde instanties, verspreid over 50 verschillende landen, is ICMCI ‘s werelds grootste internationale netwerk voor bedrijven en verenigingen van organisatiekundigen en –adviseurs. De ICMCI streeft naar verdere professionalisering van organisatieadvies, om deze onbeschermde bedrijfstak dichter bij de kwaliteitsstandaard van bijvoorbeeld accountants en advocaten te brengen.
Met de CMC certificering komt dat doel in zicht. Het erkent organisatiekundigen en –adviseurs die werken volgens de kwaliteitseisen die het netwerk aan het vak stelt. Wereldwijd zijn er circa 9.000 CMC’s, wier expertise en professionaliteit continu gemonitord worden door de leden van de ICMCI, de zogenaamde nationale instituten voor organisatieadvies (IMC’s) – in Nederland de Ooa.

Eerder dit jaar kregen de Nederlandse adviesbureaus Andersson Elffers Felix, JBR en WagenaarHoes als eerste een CMC Firm status toegekend. Nu dus gevolgd door Twynstra Gudde en Leeuwendaal.

Over Twynstra Gudde en Leeuwendaal

Twynstra Gudde is een organisatieadviesbureau dat gespecialiseerd is in strategische en organisatiedienstverlening, voornamelijk voor klanten in de Nederlandse publieke sector. Leeuwendaal is gespecialiseerd in advies over personeel en organisatie bij de overheid, in het onderwijs en de zorg.

Deze organisatieadviesbureaus, die tevens een ACP status hebben, zijn lid van de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). Hun Certified Management Consultants zijn individueel lid van de Ooa.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

  1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
  2. Een omvangrijk netwerk;
  3. Blijvend leren;
  4. Een bron van informatie;
  5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>