De genomineerden voor het Ooa ‘Boek van het Jaar 2018’ zijn …

1 mei 2018

Vandaag werden de vier genomineerde boeken voor ‘Boek van het jaar 2018’ bekendgemaakt. De Ooa organiseert deze jaarlijkse verkiezing om de beste boeken op het gebied van management en organisatieadvies voor het voetlicht te brengen. Dit jaar maken 'De Managementideeënfabriek’ ( Stefan Heusinkveld), ‘Handboek Teamcoaching’ (Martijn Vroemen), ‘Iedereen verandert, nu wij nog’ (Hans Vermaak) en ‘Voorbij de eeuw van bureaucratie’ (Jan Herman de Baas) kans op de titel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Boek&Festival op 5 juni aanstaande. 

         

Criteria

Ieder jaar kiest een professionele jury uit de Ooa gelederen een Top 10 uit een lijst met recente boeken. De jury van deze editie van ‘Boek van het Jaar’ bestaat uit Erna Scholtes (voorzitter), Martin Groenhuis, Martijn Jansen, Mark van Twist, Marijke Spanjersberg, Paul Vergeer en Gérard Brockhoff. Zij stelden hun Top 10 samen op basis van de volgende criteria:

het hoofdaccent van het boek ligt op het ontwikkelen van inzicht en op kritische toepassing, in de woorden van de jury;
- het boek is maatschappelijk relevant, omdat organisaties nu eenmaal niet in een vacuüm opereren;
- het boek is wetenschappelijk: oorspronkelijk en goed onderbouwd;
- het boek is toepasbaar in de praktijk van de organisatieadviseur;
- het boek is toegankelijk: goed geschreven, met functioneel gebruik van beeld en kleur.

Uit deze Top 10 kwamen de vier genomineerden naar voren.
 

Boek&Festival


De ‘Boek van het Jaar’ verkiezing is onlosmakelijk verbonden aan het jaarlijks terugkerende Boek&Festival van de Ooa. Een evenement waar deelnemers diverse workshops en lezingen kunnen bezoeken, onder andere workshops van de auteurs uit de boeken Top 10. Ook uitgevers nemen deel aan dit evenement. Een goede gelegenheid om in één middag kennis op te doen binnen het vakgebied organisatieadvies en management, te praten met de auteurs van boeken die u aanspreken en informeel te netwerken.

De genomineerde boeken zijn te vinden op de website van de Ooa. Daar kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor het Boek&Festival. Voor leden van de Ooa met een professionaliseringsabonnement is het evenement gratis te bezoeken.