Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

AVG Webinar & checklist

Wat houdt de AVG in? 
Per 25 mei vervangt de (AVG de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie. De AVG betekent een flinke verzwaring van de regels waaraan organisaties - van commerciële bedrijven tot voetbalverenigingen, dus ook joú! - moeten voldoen in het kader van de bescherming van persoonsgegevens. Conform de AVG-wetgeving werken betekent niet alleen een aanscherping van de wijze waarop moet worden omgegaan met persoonsgegevens. Het is ook belangrijk aantoonbaar te maken dat je er alles aan gedaan hebt om een overtreding van de wet te voorkomen.

AVG webinar 
Tijdens het webinar op 12 maart 2018 lichtte Natascha van Duuren, juriste en gespecialiseerd in de AVG, de nieuwe wetgeving toe en beantwoordde praktijkvragen van leden van onze en andere verenigingen (allen klanten van MOS). Bijvoorbeeld over hoe ze hun onderneming tijdig AVG-compliant kunnen maken en hoe ze moeten handelen als ondanks alle maatregelen toch een datalek optreedt.

AVG-checklist 
Om efficiënt en effectief toe te werken naar de eisen die de AVG per 25 mei aanstaande stelt, is voor leden van de Ooa een uitgebreide checklist opgesteld. Wellicht handig voor jouw eigen praktijk of jouw organisatie. Deze AVG-checklist stellen wij beschikbaar in samenwerking met ons verenigingsbureau MOS en biedt ook allerlei handige links naar informatie en praktische documenten, zoals een:
 

  • model verwerkersovereenkomst;
  • model privacyverklaring;
  • sjabloon register van verwerkingsactiviteiten;
  • en nog veel meer.

Webinar gemist of graag nog een keer kijken? 
Dat kan! Je kunt het webinar terugkijken op (het besloten gedeelte van) onze website

Je vindt daar ook de uitgebreide AVG-checklist.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

  1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
  2. Een omvangrijk netwerk;
  3. Blijvend leren;
  4. Een bron van informatie;
  5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>