AVG Webinar & checklist

13 maart 2018

Wat houdt de AVG in? 
Per 25 mei vervangt de (AVG de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie. De AVG betekent een flinke verzwaring van de regels waaraan organisaties - van commerciële bedrijven tot voetbalverenigingen, dus ook joú! - moeten voldoen in het kader van de bescherming van persoonsgegevens. Conform de AVG-wetgeving werken betekent niet alleen een aanscherping van de wijze waarop moet worden omgegaan met persoonsgegevens. Het is ook belangrijk aantoonbaar te maken dat je er alles aan gedaan hebt om een overtreding van de wet te voorkomen.

AVG webinar 
Tijdens het webinar op 12 maart 2018 lichtte Natascha van Duuren, juriste en gespecialiseerd in de AVG, de nieuwe wetgeving toe en beantwoordde praktijkvragen van leden van onze en andere verenigingen (allen klanten van MOS). Bijvoorbeeld over hoe ze hun onderneming tijdig AVG-compliant kunnen maken en hoe ze moeten handelen als ondanks alle maatregelen toch een datalek optreedt.

AVG-checklist 
Om efficiënt en effectief toe te werken naar de eisen die de AVG per 25 mei aanstaande stelt, is voor leden van de Ooa een uitgebreide checklist opgesteld. Wellicht handig voor jouw eigen praktijk of jouw organisatie. Deze AVG-checklist stellen wij beschikbaar in samenwerking met ons verenigingsbureau MOS en biedt ook allerlei handige links naar informatie en praktische documenten, zoals een:
 

  • model verwerkersovereenkomst;
  • model privacyverklaring;
  • sjabloon register van verwerkingsactiviteiten;
  • en nog veel meer.

Webinar gemist of graag nog een keer kijken? 
Dat kan! Je kunt het webinar terugkijken op (het besloten gedeelte van) onze website

Je vindt daar ook de uitgebreide AVG-checklist.

De website van de Ooa is vernieuwd! Wat vind je er van?
Beoordeel hieronder de website met een klik op de knop.

 Goede website  Geen goede website

Dat is jammer om te horen! Help ons om de website te verbeteren. Vul hier je problemen met de website in en wij gaan ons uiterste best doen om het beter te maken!

Laat hier je mailadres achter, zodat we voor eventuele vragen contact met je op kunnen nemen.