Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

Lezen en leren? Een nieuwe Ooa activiteit is geboren!

Wetenschappelijke literatuur lezen staat bij menig consultant op een ‘willen doen’ lijstje, maar het komt er vaak niet van. Tijd, prioriteit en beschikbaarheid van literatuur zijn daarvoor redenen. Herkenbaar? Oskar Bronsgeest bedacht een oplossing. Hij is een leesgroep gestart om met Ooa leden een paar keer per jaar een relevante wetenschappelijke publicatie te bestuderen en te bespreken. Lezen en leren dus.

Hoe het gaat

Inmiddels zijn er twee bijeenkomsten geweest. Oskar: “Met zes vakgenoten hebben we eerst een artikel van Hammond et al. (2011) doorgeakkerd. In dit artikel wordt aan de hand van een case beschreven hoe het concept van de change message (Armenakis & Harris, 2002) wordt gebruikt om tot een succesvolle verandering te komen. Een herkenbare thematiek voor velen van ons”, zegt hij enthousiast! De tweede bijeenkomst kwam het artikel van Lockett et al. (2014) aan de orde. Onderzoekers ontwikkelen theorie op basis van een case, die aanvult over hoe de sociale positie – die gevormd wordt door sociaal, cultureel, economisch en symbolisch kapitaal -  bepalend is voor de manier waarop iemand betekenis geeft (sensemaking) aan een veranderopgave en aan in welke mate de veranderopgave haalbaar is.

 

3 Onderwerpen

Elke keer wordt één artikel gekozen uit een peer-reviewed journal. De ervaring tot nu toe leert dat een recente publicatie uit een vooraanstaand journal (hoge impact-factor) met een relevante link naar de verander- en adviespraktijk de voorkeur heeft. Oskar: “We bespreken drie onderwerpen. We belichten de relevantie en de kwaliteit van het onderzoek. Maar ook zijn er vragen over de theorie en uitkomsten van het onderzoek die je ook  niet los kan zien van de theorie. En ten slotte reflecteren we op de eigen praktijk, de ervaringen en de inspiratie om de opgedane kennis in bestaande of latere projecten te gebruiken. Het is heel erg inspirerend”.

 

Wat kan ik ermee?

Een goede voorbereiding kost circa 4 uur. En is het halve werk voor een avondbijeenkomst van 3 uur. Oskar: “Studeren en bespreken van deze literatuur is leuk, leerzaam en we proberen het lucratief te laten zijn door ook een stevige link naar de praktijk te maken (‘wat kan ik er mee’). We voeren nu overleg over het toekennen van PE-punten. 

Interesse? Het eerste groepje zit ‘vol’ maar een tweede groepje kan nog gefaciliteerd worden. Bij meer aanmeldingen zullen er zich ook ‘facilitators’ moeten melden”. Oskar biedt zich aan als coordinator. Meld je aan via het secretariaat of via de activiteitencommissie.

 

Referenties:

Hammond, G.D., Gresch, E.B. and Vitale, D.C. (2011). Home-grown process improvement employing a change message model. Journal of Organizational Change Management, 24(4), pp. 487-510.

Lockett, A., Currie, G., Finn, R., Martin, G., Waring, J. (2014). The influence of social position on sensemaking about organizational change. Academy of Management Journal, 57(4), pp 1102-1129.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

  1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
  2. Een omvangrijk netwerk;
  3. Blijvend leren;
  4. Een bron van informatie;
  5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>