Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

Ooa kiest ‘Trauma in organisaties’ van Philippe Bailleur tot Boek van het Jaar 2016

De beste boeken op het vlak van management en organisatieadvies streden de afgelopen weken om de titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2016’. De zevenkoppige vakjury maakte vandaag tijdens het Boek & Lentecongres bekend dat het boek ‘Trauma in organisaties’ van Philippe Bailleur tot winnaar is gekozen. De jury prees het boek omdat het vanuit een heel nieuwe invalshoek aandacht vraagt voor onderwerpen die er nogal eens bekaaid vanaf komen.

Welk boek over het vakgebied was een echte eye-opener in 2016? Of uit welk boek kon je als organisatieadviseur de meeste ideeën halen? Met onder andere die vragen in het achterhoofd ging de jury begin dit jaar aan de slag met de selectie van de genomineerden voor de titel 'Ooa Boek van het Jaar 2016'. Er werd uit 45 publicaties een boek gezocht dat te denken geeft, maatschappelijk relevant, wetenschappelijk en toegankelijk is. Bovendien moet het boek goed toepasbaar zijn in de praktijk van de organisatieadviseur. ‘Trauma in organisaties’ voldeed aan alle criteria en werd samen met 'Muzische professionalisering’ van Bart van Rosmalen, 'Verslaafd aan organiseren’ van Tjip de Jong en 'Het innovatiedoolhof’ van Gijs van Wulfen op de shortlist van vier kanshebbers geplaatst.
 
Uiteindelijk koos de jury voor het boek van Bailleur. “Hij maakt inzichtelijk dat er naast trauma's „met een grote T', de plotselinge ingrijpende gebeurtenissen die een organisatie kunnen treffen, ook trauma's 'met een kleine t' zijn, veroorzaakt door sluipende stressoren', lichtte de jury toe. “Het systemische perspectief is interessant. Het goed geschreven boek geeft taal voor het herkennen en tegemoet treden van dergelijke situaties.” Naast de eervolle titel was er voor de winnaar een beeldje en een cheque ter waarde van € 500,-.
 
Voor de bezoekers van het Boek & Lentecongres was er naast de bekendmaking van het 'Ooa Boek van het Jaar 2016' nog van alles te beleven op het gebied van interessante boeken over management en organisatieadvies. Zo gaven diverse auteurs van de genomineerde boeken een workshop.
 
 
 
De prijs Ooa Boek van het Jaar 2016 wordt in ontvangst genomen door Catherine Carton
Terug naar het nieuwsoverzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

  1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
  2. Een omvangrijk netwerk;
  3. Blijvend leren;
  4. Een bron van informatie;
  5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>