Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

Zzp’ers presenteren alternatief voor vastgelopen zelfstandigenwet

Kleine zelfstandigen die bewust gekozen hebben voor het ondernemerschap, mogen niet de dupe worden van regels om schijnconstructies tegen te gaan. Een nieuw kabinet doet er beter aan de risico's te verkleinen die bedrijven lopen als zij mensen in dienst nemen. Dat schrijven drie belangenorganisaties voor zzp'ers woensdag in een brief aan informateur Edith Schippers.

Een nieuwe wet tegen schijnconstructies stuitte op zo veel praktische bezwaren, dat het kabinet vorig jaar besloot de handhaving ervan tot nader order op te schorten. Als het aan de zzp-organisaties ligt, verdwijnt de wet helemaal in de prullenbak. Het probleem kan beter bij de bron worden aangepakt, door zaken als het ontslagrecht en loondoorbetaling bij ziekte ter discussie te stellen, vinden zij.

Werkgevers zullen dan eerder geneigd zijn werknemers in dienst te nemen, denken de belangenverenigingen. En er blijft meer ruimte over voor degenen die er zelf voor hebben gekozen om voor zichzelf te beginnen.

Lees het gehele verslag van PZO, Stichting ZZP en Zelfstandigen Bouw hier.

Zie ook de nieuwsartikelen over deze brief:

Algemeen Dagblad

Financieel Dagblad

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

  1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
  2. Een omvangrijk netwerk;
  3. Blijvend leren;
  4. Een bron van informatie;
  5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>