De Ooa Lentedag 2016 een groot succes!

17 juni 2016
 
Op 15 juni lieten ruim 70 Ooa-leden en andere deelnemers zich inspireren in 15 workshops. De eerste versie van de 'voor en door de leden' Lentedag heeft veel, soms verrassende inzichten gegeven over “hoe doen anderen dat?”. (Bekijk hier de foto's van de Lentedag!)
 
Diversiteit
De deelnemers hadden echt wat te kiezen door de grote diversiteit aan onderwerpen: Meer kennis opdoen, of juist praktijkgericht oefenen in vaardigheden. Alle mogelijkheden zaten in het aanbod. De rondleidingen door de Burger's Zoo droegen aan deze diversiteit uiteraard ook een steentje bij.
 
De workshops
In de vier workshoprondes gingen we de diepte in of juist de breedte. Oefenen, discussiëren, praten, luisteren, doen en reflecteren. De lentedag in Burgers Zoo bood voor ieder wat wils.
 
Deelnemer Raymond: “ik heb me kostelijk vermaakt bij de workshop infographics. Bovendien heb ik geleerd om op grafische manier een vraagstuk te verbeelden en vooral: het vraagstuk te ordenen. Geen nota's maar plaatjes. Erg nuttig.”.
Ook Henk is tevreden over de dag. Hij gaf workshops “Agile voor de consultant”. 

“Door samen 'Agile' te verkennen en te praten over de rollen die we hierbij kunnen spelen, hebben we prachtige inzichten gekregen.”. Henk wil zulke dagen graag vaker meemaken.
Marcel heeft de workshop ‘Mens erger je’ ook als een interessante spiegel ervaren. “Anders kijken naar je ergernissen helpt je inderdaad aan zelfinzicht. Een inspirerende workshop.”.
De workshop ‘Van chagrijn naar werkplezier’ was min of meer een try-out en er werd ook expliciet om feedback gevraagd. Het was een interessante workshop die na de tips van de deelnemers volgende keer nog veel beter wordt. Ook dat is voor en door de leden. 
 
Download hier de presentatie van Manon Sas: Het ontwerpen en faciliteren van interactieve bijeenkomsten
Download hier de presentatie van Sandra Bouckaert: Deep Democracy
 
Veiligheid
Een aspect wat op de Lentedag ook speelde was  de “veiligheid” van de workshopgever. In één workshop is dat helaas fout gegaan en is de workshopgever met een kater naar huis gegaan. Het is verstandig om hier allemaal van te leren.  De volgende keer willen we de verwachtingen beter afstemmen en veiligheid waarborgen.
 
Al met al was het een zeer geslaagde dag. De volgende keer mag je dit niet missen!
 
De Activiteiten Commissie