Winnaar Ooa Boek van het Jaar 2015 bekend!

18 mei 2016

Winnaar Ooa Boek van het Jaar 2015 bekend!

"Is er ruimte in de gevestigde orde?" van Marjorieke Glaudemans is Boek van het Jaar 2015!

18 mei 2015 - ZEIST Tijdens het Boek&Festival in Achmea Congrescentrum in Zeist is het boek Is er ruimte in de gevestigde orde?  van Marjorieke Glaudemans gekozen tot het beste boek over organisatieadvies van het jaar 2015. De vakjury van de Ooa, bestaande uit zes organisatieadviseurs  maakte dit vandaag bekend. De jury prees het boek omdat het 'organisatiepoëzie schrijft, vragen stelt én bemoedigt'.

Glaudemans'  boek is gekozen als beste uit 56 inzendingen. Uit die inzendingen is er een shortlist gemaakt van de 10 beste boeken. Uit deze shortlist zijn uiteindelijk drie genomineerden gekozen. De Corporate Tribe van Danielle Braun en Jitske Kramer en The Network Always Wins van Peter Hinssen waren de andere twee kanshebbers. Volgens de jury zijn alle drie de boeken,' boeken die je aan het denken zet'.

Juryvoorzitter Erna Scholtes licht toe: 'Voor de derde keer in vier jaar brengt uitgeverij IJzer een boek uit dat het schopt tot de nominaties. Dit keer een boek dat 'nergens' op lijkt. En dat is een compliment. Het boek 'Is er ruimte in de gevestigde orde?' kent een volstrekt unieke vorm. De titel onderstreept dit, en dan in het bijzonder het vraagteken in die titel.'

Marjorieke Glaudemans  stelt in haar boek een fascinerende vraag, die op verrassende manieren verkend wordt. Tot beantwoorden komt het niet. Wel gunt de auteur ons voortdurend een glimp van een eventueel begin. Het twijfelende perspectief van waaruit het geschreven is, is waardevol voor ons vak. De unieke vorm draagt bij aan de boodschap. De kunstenaar als adviseur… of de adviseur als kunstenaar?

Glaudemans zelf was erg vereerd met de prijs. Uit handen van juryvoorzitter Erna Scholtes ontving ze naast een beeldje ook een cheque ter waarde van € 500,-.

Klik hier voor het juryrapport!