Value-based Project Management van Nicoline Mulder ‘Ooa Boek van het Jaar 2013’

10 juni 2014

Het boek Value-based Project Management van Nicoline Mulder is vandaag gekozen tot het beste boek over organisatieadvies van het jaar 2013. De vakjury van de Ooa, bestaande uit zes organisatieadviseurs prees het boek omdat het 'overtuigend een nieuwe stap in het denken over projectmanagement' neerzet. 

Mulders boek werd gekozen als beste uit 48 inzendingen. Uit die inzendingen werden uiteindelijk drie genomineerden gekozen. Zakendoen in de nieuwe economie van Marga Hoek en Het Et-ceteraprincipe van Thijs Homan waren de andere twee kanshebbers. Volgens de jury zijn alle drie de boeken een 'must read' voor elke adviseur.

Juryvoorzitter Erna Scholtes licht toe: ' Dit boek is wat ons betreft een echte verrijking van ons vak, omdat het handreikingen biedt voor omgaan met de complexiteit in uiteenlopende situaties.  Deze leesbare bewerking van haar proefschrift is overtuigend een nieuwe stap in het denken over projectmanagement. Elke adviseur kan hier direct mee aan de slag!  Niet omdat het boek een gebruiksaanwijzing biedt, of een concreet te volgen stappenplan, maar juist omdat het een handelingsperspectief biedt, waar de professionele adviseur mee verder kan.

Mulder zelf was erg vereerd met de prijs: 'Het is een mooie erkenning dat mijn boek gezien wordt als een aanwinst voor onze beroepsgroep!' Uit handen van juryvoorzitter Erna Scholtes ontving ze naast een beeldje ook een cheque ter waarde van € 500,-.

Juryrapport