Paul Kloosterboer schreef beste boek over organisatieadvies

29 oktober 2013

29-10-2013 – AMSTERDAM Het boek Van waarnemen naar waarmaken van Paul Kloosterboer is verkozen tot het beste boek over organisatieadvies van 2012. Dit maakte een vijfkoppige jury van de Orde van organisatieadviseurs (Ooa), een beroepsvereniging voor organisatieadviseurs, vandaag bekend tijdens de Dag van de Orde, een jaarlijks terugkerend evenement voor en door leden. Volgens het juryrapport vindt Kloosterboer ‘taal voor methodologische strategie, en maakt hij gehakt van veel van het denken en werken aan een strategie in bestuurskamers.’

Kloosterboer werd genomineerd uit zestig inzendingen. De boeken Tussen de regels van Mieke Moor en Transparantie, icoon van een dolende overheid van Erna Scholtes waren de andere twee genomineerden voor het ‘Ooa Boek van het Jaar 2012’.  Twee titels ontvingen een eervolle vermelding:Ondertussen in de organisatie door Leike van Oss en Jaap van 't Hek en De canon van het leren door Manon Ruijters en Robert-Jan Simons . De jury heeft bij de beoordeling gelet op de actualiteit van het onderwerp en de vernieuwende en frisse behandeling ervan.

Het winnende boek maakt zichtbaar hoe je als professional transparantie kan bereiken. Dit verdient volgens de jury navolging van vakgenoten en daarom werd Kloosterboer uitgeroepen tot winnaar. De schrijver is erg blij met deze erkenning van de beroepsgroep. De zoon van de auteur ontving uit handen van Ooa voorzitter Jan Willem Kradolfer naast een beeldje ook een cheque van € 500,-. Hij vond dit eerbetoon aan een boek over waarnemen op een dag met ongewoon goede gesprekken de mooist denkbare verbinding naar de toekomst van het adviesvak.

Klik hier voor het juryrapport