Mijn Ooa - Inloggen
 1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

Hieronder treft u de laatste nieuwsberichten van de Orde. Aankondigingen van bijeenkomsten en verwijzingen naar Ooa dossiers, verslagen van Ooa bijeenkomsten en initiatieven van Ooa leden.

 • Leeskring ‘wetenschappelijke literatuur’

  • 20-02-2018

  Februari 2018


  Door: Oskar Bronsgeest (o.j.bronsgeest@vu.nl)


  Leeskring
  In februari is de leeskring Zeist voor de vierde keer bij elkaar gekomen om een wetenschappelijk artikel te bespreken. We bespraken uit de Academy of Management Journal (2012) een van de eerste publicaties over humble leadership. Naast het onderwerp, spraken ook het methodische deel en de resultaten aan. Wat...

  Lees meer >>
 • CMC certificering voor drie Nederlandse organisatieadviesbureaus

  • 16-02-2018

  Nijkerk, 16 februari 2018 - The International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI) heeft Andersson Elffers Felix, JBR en WagenaarHoes officieel erkend als Certified Management Consultant Firm. Ze zijn de eerste drie organisatiebureaus in Nederland met een CMC certificering en behoren daarmee wereldwijd tot de top van ondernemingen op het gebied van organisatieadvies, die...

  Lees meer >>
 • Kamerbrief Min SzW inzake Wet DBA

  • 16-02-2018

  Bron:VNO-NCW en MKB-Nederland

  Vorige week heeft minister Koolmees van Sociale zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer laten weten de opschorting van de handhaving van de Wet DBA te verlengen tot 1 januari 2020. Lees hier deze brief.

  Eventueleeventuele op- en/of aanmerkingen op dit stuk kun je tot uiterlijk 23 februari 2018 - 12.00 uurmailen.

  Lees meer >>
 • “Ondernemer met het beste netwerk is spekkoper"

  • 12-02-2018

  Bron: Management&Consulting

  De toekomst is aan de ondernemingen die samenwerken binnen innovatienetwerken. Dat betoogde John Blankendaal, managing director van Brainport Industries, in zijn bijdrage voor de Ernst Hijmanslezing die op 22 januari 2018 plaatshad.

  Brainport Industries is het samenwerkingsverband van grote toeleveranciers binnen de hightechsector, die zich met name in de...

  Lees meer >>
 • Robert Went: “Toekomst is aan de mens mét machine"

  • 12-02-2018

  Bron: Management&Consulting

  Nemen robots onze banen over? En hoe speel je in op de gevolgen van robotisering? Volgens Robert Went, econoom bij de Raad voor Regeringsbeleid (WRR), is het de mens zelf die hierop invloed kan uitoefenen. Dat zei hij in zijn bijdrage aan de Ernst Hijmanslezing van de Ooa op 22 januari 2018.

  Gaan robots en kunstmatige intelligentie onze banen overnemen?...

  Lees meer >>
Ga naar het nieuwsarchief

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

 1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
 2. Een omvangrijk netwerk;
 3. Blijvend leren;
 4. Een bron van informatie;
 5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>