Mijn Ooa - Inloggen
 1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

Hieronder treft u de laatste nieuwsberichten van de Orde. Aankondigingen van bijeenkomsten en verwijzingen naar Ooa dossiers, verslagen van Ooa bijeenkomsten en initiatieven van Ooa leden.

 • Kanshebbers voor titel 'Boek van het Jaar 2016' bekend!

  • 16-03-2017

  Adviesbureaus en adviseursbrengen geregeldnieuwe boekenen publicaties uit, waarmee zij bijvoorbeeld hun kennisleiderschap op een bepaald vlak laten zien. Om de beste boeken op het vlak van management en organisatieadviesuit te lichten en deauteurs van deze boeken in het zonnetje te zetten, organiseert de Ooa de verkiezing ‘Boek van het Jaar’. Voor de editie 2016 zijn er inmiddels...

  Lees meer >>
 • Workshop Actieonderzoek voor onderzoekende adviseurs

  • 08-03-2017

  Op 7 maart was het zo ver. De eerste workshop van de Wetenschappelijke Raad voor de leden van de Ooa ging over actieonderzoek en werd verzorgd door de WR leden Tonnie van der Zouwen (Avans Hogeschool) en Yvonne Burger (VU) in een inspirerende gelegenheidssamenwerking met Gertjan Schuiling (VU).

  De wetenschappelijke raad van de Ooaheeft de ambitie om de spanning tussen wetenschap en praktijk...

  Lees meer >>
 • Making Art Work! door Marjo Dubbeldam

  • 06-03-2017

  Op 2 februari heeft de Wetenschappelijke Raad kennisgemaakt met het research programma van het lectoraat Change Management van de Haagse Hogeschool.

  Onder de noemer Making Art Work richt Jacco van Uden zich op de ontwikkeling van een nieuwe en het onorthodoxe aanpak: onderzoek naar de relatie tussen kunst en management en organisatie.

  Centraal staan vragen als: op welke manieren is kunst...

  Lees meer >>
 • Let op! PE-online vanaf 18:00 tijdelijk offline

  • 06-03-2017

  Vanavond vanaf ongeveer 18:00 vindt er een groot onderhoud plaats op het systeem.
  De database moet middels een update worden gemigreerd naar een nieuwe versie. Hierbij is het niet mogelijk dat PE-online actief blijft. Op maandag 6 maart zal vanaf 18:00 uur de site daardoor een aantal uren niet beschikbaar zijn. Gedurende deze tijd zal er een onderhoudspagina getoond worden en is inloggen niet...

  Lees meer >>
 • Veranderen als samenspel (2) door Hans Vermaak

  • 23-02-2017

  Lees hier het eerste deel van de blog

  Een praatplaat voor degelijk spel

  Hans Vermaak1

  Ik bepleitte in het een vorig blog voor het denken over veranderen vanuit een spelmetafoor. De vraag is vervolgens hoe je zo’n metafoor handen en voeten geeft. In dit tweede blog bespreek ik dat ook spel methodische aspecten heeft. Door deze te onderkennen en eigen te maken, zorg je dat een...

  Lees meer >>
Ga naar het nieuwsarchief

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

 1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
 2. Een omvangrijk netwerk;
 3. Blijvend leren;
 4. Een bron van informatie;
 5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>