Mijn Ooa - Inloggen
 1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

Hieronder treft u de laatste nieuwsberichten van de Orde. Aankondigingen van bijeenkomsten en verwijzingen naar Ooa dossiers, verslagen van Ooa bijeenkomsten en initiatieven van Ooa leden.

 • Wie is er bang voor de tuchtcommissie?

  • 15-12-2017

  Door Annelies Tegel CMC
  Lid van de werkgroep Beroepsethiek

  Praten over onze gedragscode is niet bij iedereen populair, over de daarbij behorende kernwaarden al evenmin. Sommige Ooa-leden willen zich zelfs uitschrijven omdat ze vinden dat conformeren aan de gedragscode te veel risico oplevert je te moeten verantwoorden voor de tuchtcommissie.

  Is zo’n opzegging van het lidmaatschap...

  Lees meer >>
 • Interview Jan Willem Kradolfer in Activa: "Onstuimige groei kenmerkt advieswereld"

  • 14-12-2017

  Onlangs werd Jan Willem Kradolfer geïnterviewd voor het blad Activa van deNederlandse orde van administratie- en belastingdeskundigen over de groei enontwikkeling in de advieswereld.

  "De organisatieadviesbranche heeft zich ontwikkeld tot een miljardenindustrie. De laatste dertig jaar is het aantal organisatieadviseurs wereldwijd met 1.600 procent gegroeid. In Nederland behartigt...

  Lees meer >>
 • Kennisontwikkeldag, als koekiemonster in de koektrommel

  • 07-12-2017

  De kenniscomponent van het adviesvak verrijken. Dat was de doelstelling van de kennisontwikkeldag van het Platform Advieskwaliteit en de Ooa. Iets waar de deelnemers van harte mee in stemden.

  Tijdens het eindgesprek van de kennisontwikkeldag op 23 november jl. in Houten stelde dagvoorzitter Joan van Aken de vraag welke metafoor passend was voor dag. De ervaren gretigheid naar...

  Lees meer >>
 • De Wetenschappelijk Raad op bezoek bij Avans Hogeschool Breda

  • 05-12-2017

  Sinds enige tijd bezoekt de Wetenschappelijke Raad verschillende onderwijsinstellingen met als doel
  een beter beeld te krijgen waar het onderwijs zich op ons vakgebied mee bezighoudt en daar waar mogelijk een brug te slaan tussen theorie en de adviespraktijk. Op donderdag 16 november stond eenbezoek aan Avans Hogeschool op het programma. Avans Hogeschool behoort met 54 hbo-opleidingenen bijna...

  Lees meer >>
 • 'Leren in verandering' door Manon Ruijters

  • 21-11-2017

  Over lerende organisaties, professionele teams en goed werk.

  Rede uitgesproken door prof.dr. M.C.P. Ruijtersbij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar Leren, ontwikkelen en gedragsverandering, aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam op vrijdag 17 november 2017.

  Download rede

  Lees meer >>
Ga naar het nieuwsarchief

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

 1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
 2. Een omvangrijk netwerk;
 3. Blijvend leren;
 4. Een bron van informatie;
 5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>