Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Overheid

Doel:
1. Kennis delen over specifieke overheidsvraagstukken
2. Netwerk opzetten tussen organisatiekundigen en –adviseurs binnen de overheid (Leden Ooa en mede CMC’ers)

Doelgroep:
A: Werkend bij de overheid als intern of extern adviseur
B: Affiniteit met overheidsvraagstukken
C: lid van Ooa

Nieuwe werkelijkheid vraagt om nieuwe methoden
De overheid is aan het veranderen: ze gaat steeds meer digitaal, er spelen ontwikkelingen rond Big Data, de archieven worden gedigitaliseerd en de wet open overheid wordt van kracht (WOB ’s opvolger).  Het vraagt allemaal om investeringen in nieuwe werkwijzen,  andere processen, aangepast gedrag, ICT en flexibiliteit van de overheid in al haar verschijningsvormen.  Toch zijn we er nog niet bepaald goed in, zo heeft de commissie Elias ons laten zien.

Veel  projecten mislukken of zijn niet zo gebruikersvriendelijk als in eerste instantie gedacht. Dat speelt natuurlijk niet alleen bij de overheid, je ziet ook andere sectoren worstelen met het vinden van de juiste aanpak. We experimenteren met Co-Creatie, Agile en Grensoverschrijdend Organiseren om zo succesvoller en flexibeler te zijn en beter aansluiting te vinden bij de behoeftes. 

Initiatiefnemers:

  1. Nicole van Overbeek
  2. Roy Schoemaker
  3. Marjan van den Broek

Interesse om deel te nemen aan het netwerk Overheid?
Neem dan contact op met het secretariaat.

Wetenschappelijke Raad

De ontwikkelingen binnen het vakgebied zijn van dien aard dat het bestuur dit niet alleen kan overzien. Daarom heeft het bestuur besloten een klankbord in te richten dat de naam Wetenschappelijke Raad heeft meegekregen. 

Lees meer >>

Netwerken

Binnen de Ooa zijn diverse zelfstandig opererende netwerken actief.  Indien u belangstelling heeft voor deelname verzoeken wij u contact op te nemen met de betreffende netwerkcoördinator(s).

Lees meer >>

Besloten ledensite

Bent u lid van de orde? Dan heeft u met uw inloggegevens onder andere toegang tot een uitgebreide ledendatabase. U kunt contactleggen met collega’s en u heeft inzage in specifieke informatie en toegang tot vergaderstukken. 

Lees meer >>