Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?
Lidmaatschap als keurmerk

Lidmaatschap als keurmerk

Professionaliteit, gegarandeerde kwaliteit én kennis van actuele inzichten in het organisatievak zijn voor opdrachtgevers belangrijke beslissingscriteria in de keuze voor een adviseur. Om die reden is professionalisering van de beroepsgroep de belangrijkste bestaansreden van de Ooa. In haar beleid, maar vooral in het aanbod van instrumenten en activiteiten wil de Ooa daar inhoud aan geven. In samenspraak met collega's én opdrachtgevers. De orde heeft samenwerkingsverbanden met opleidingsinstituten en aanverwante beroepsverenigingen.
 

Naast de gedragscode en de BoKS waar álle Ooa-leden mee te maken hebben, heeft de Ooa nog enkele andere activiteiten gedefinieerd als professionaliseringsinstrument. De Ooa verwacht van haar leden dat zij jaarlijks aan enkele activiteiten deelnemen ter bevordering van hun professionaliteit.
 

Voor opdrachtgevers kan het Ooa-lidmaatschap fungeren als een gezaghebbend keurmerk. Op grond van de toetredingscriteria en de inspanningsverplichtingen onderscheidt u zich als Ooa-adviseur van de niet-georganiseerde adviseur. Het Ooa-lidmaatschap kan voor opdrachtgevers doorslaggevend zijn bij het gunnen van een opdracht.