Wisseling van de wacht

13 mei 2019
Theo Hermsen
Theo Hermsen
Zelfstandig ondernemer
Bekijk profiel

'Power and love' van Adam Kahane. Dat was het boek dat bij mij naar bovenkwam om de negen jaar dat Jan Willem Kradolfer voorzitter was van onze vereniging te duiden. Als vice voorzitter was het vorige week dinsdag (7 mei jl.) mijn taak om namens het bestuur de aftredend voorzitter toe te spreken op de algemene ledenvergadering. Op een mooie wijze hebben we als vereniging afscheid genomen. Met mooie sprekers. En door Jan Willem samen met Ton de Korte te onderscheiden met het ere-lidmaatschap voor hun gezamenlijke verdienste voor de vereniging.

'Power and love' dus van Adam Kahane. Power als in dingen voor elkaar krijgen (CMC Firm, link ROA - CMC), je nek uitsteken (ICMCI Conferentie Noordwijk 2015), maar ook de rode kleur van de management drives test.  En wat veel mensen niet direct zien, maar wat er wel degelijk is. Love. De liefde voor ons vak. De liefde voor de Ooa, de liefde voor zijn gezin (Madelon en Noor) en het feit dat Jan Willem vooral ook een fijne vent was. Ook vanaf deze plaats dank ik Jan Willem voor zijn inzet voor de vereniging. Nationaal en zeker ook internationaal, waar hij als bestuurslid van ICMCI nog even doorgaat.

De ALV stond ook in het teken van de benoeming van Mark van Twist als onze nieuwe voorzitter. Ik ben benieuwd welk boek van toepassing gaat zijn op het voorzitterschap van Mark. Als één ding opviel in zijn eerste woorden als voorzitter was het dezelfde liefde voor het vak en de liefde voor de geschiedenis van ons vak. We gaan het meemaken. Maar vanaf deze plaats ook: Mark welkom in onze mooie vereniging!