Een tijd van komen en een tijd van gaan

24 april 2019
Arjan van den Berg
Arjan van den Berg
Verenigingsmanager
Bekijk profiel

Als nieuwe verenigingsmanager van de Ooa loop ik inmiddels alweer een paar maanden mee. Ik ben er om het bestuur te ontlasten, zaken binnen de vereniging te structureren en de continuïteit en ontwikkeling van de vereniging te stimuleren, zonder op de bestuursstoel te gaan zitten.

En eerlijk is eerlijk: een rondje langs de velden heeft me geleerd dat de Ooa een vereniging is die zich met hart en ziel inzet voor het vak. De afgelopen maanden heb ik bestuursvergaderingen bijgewoond en ben ik aangeschoven bij verschillende werkgroepen, zodat ik enigszins weet wat er zoal leeft binnen de vereniging. Daarnaast was ik aanwezig bij een aantal bijeenkomsten zoals de nieuwe leden bijeenkomst en de Ernst Hijmanslezing. En natuurlijk bij het lentecongres, vorige week woensdag, dat nog vers in het geheugen ligt: een prachtige dag op een inspirerende locatie, waar veel Ooa-leden mochten genieten van een mooie mengeling van wat de orde  te bieden heeft. Ik heb dus al met veel actieve enthousiaste leden kennis kunnen maken. En ik moet zeggen dat dit voelt als een warm bad!

Wat de vereniging op dit moment met name bezighoudt is de verkiezing van de nieuwe voorzitter van de Ooa en daarmee het afscheid van de huidige voorzitter. Op de Algemene Ledenvergadering op 7 mei zal duidelijk worden of de leden instemmen met het aantreden van Mark van Twist als nieuwe voorzitter. ik heb er het volle vertrouwen in dat hij de juiste man is op deze plek! Helaas hoort bij het aanstellen van een nieuwe voorzitter ook het afscheid van de huidige voorzitter. Na bijna acht jaar het vertrouwde gezicht van de Ooa te zijn geweest, draagt Jan Willem Kradolfer het stokje over. En hoewel superlatieven tekort schieten waar het gaat om zijn bijdrage aan het succes van de Ooa, gaan we hem natuurlijk op 7 mei in het zonnetje zetten. Reden temeer om naar de ALV te komen!

Na 7 mei gaan we weer gewoon door met het organiseren van inspirerende bijeenkomsten. Tot aan de zomer is er nog veel te beleven bij de Ooa. De workshop ‘Intervisie: helpend roddelen’ op 9 mei in Soesterberg bijvoorbeeld, of de regiobijeenkomst ‘langs het randje’ op 27 juni in Deventer. En vooral niet te vergeten het Boek&Festival op 11 juni in Vianen, waar het Ooa boek van het jaar 2019 wordt gekozen, en waar auteurs uit de top 10 interessante workshops geven. Ik hoop je binnenkort bij één van deze bijeenkomsten te ontmoeten!


Arjan van den Berg,
Verenigingsmanager