Wetenschappelijke Raad; Hoe kun je het toeval een handje helpen?

17 november 2015
Paul Kloosterboer
Paul Kloosterboer
Vrijgevestigd Adviseur
Bekijk profiel

In het kader van onze ‘lectoren tour’ zijn we als Wetenschappelijke Raad (WR) op bezoek bij de Hogeschool Utrecht. Een bezoek met verrassende inzichten en nieuwe vragen.

‘Bijzonder hoe IT de driver is achter steeds verdergaande procesbeheersing in organisaties en tegelijk zoveel chaos en disruptie veroorzaak door allerlei digitale innovaties.’ Aldus vat Klaas ten Have het gedreven verhaal samen van zijn collega lector Pascal Ravesteijn. Pascal’s lectoraat gaat over Procesinnovatie en Informatiesystemen. Zijn uitsmijter richt zich op de collectieve schromelijke onderschatting van het belang van cybersecurity. Hij toont real time beelden van een wereldkaart waar met lichtflitsen de voortdurende stroom van cyberaanvallen wereldwijd op te zien is. ‘Dit moet van schoolklas tot directiekamer overal tussen de oren komen,’ aldus Pascal.

Klaas ten Have is lector Coöperatief Ondernemerschap. Hij vertelt over de neergang van de grote corporates in het organisatorische landschap. De dominantie van verticale hiërarchie lijkt plaats te maken voor horizontale, transactiegerichte organiseervormen. In werkelijkheid is het geen keuze, maar een kwestie van mengvormen, zegt hij. Elke organiseervorm kent horizontale en verticale elementen. Je kunt niet zeggen wat het beste werkt. Wat je zoekt is shared value creation, materieel én immaterieel.

Link filmpje Let's get digital - De impact van digitale transformatie

Ondernemende ecosystemen

Wat je wel kunt doen, volgens Klaas, is een context bieden voor zulke ‘ondernemende ecosystemen’. Interactiviteit, iterativiteit (kortcyclisch experimenteren) en optionaliteit zijn daar de belangrijkste kenmerken van. ‘Hoe kun je het toeval een handje helpen?’ Dat is de kernvraag rond zijn leerstoel. Nieuwe inzichten en antwoorden gezocht!

Klaas eindigt zijn minicollege met de Dutch Dream Foundation. Een voorbeeld van wat ze doen is Nederlandse bedrijven laten betalen om Turkse start-up’s te mogen coachen. Geniaal, vindt Klaas. Voor hem is dit het prototype van zijn gedroomde business-model. Iedereen wint omdat iedereen leert.

In een slotrondje zijn we als WR gefascineerd hoe universele organiseerthema’s voor ons een nieuw en actueel gezicht krijgen: exploitatie versus exploratie, zelfstandig versus samenwerken, hiërarchie versus transactie en controle versus vertrouwen. En last but not least: organiseren versus contextualiseren! Geïnspireerd en verlicht begeef ik me huiswaarts in de file, die mij ineens heel erg oldschool over komt …