Gezocht: nieuwsgierige studenten of jonge adviseurs

16 januari 2017
Ton de Korte
Ton de Korte
Zelfstandig ondernemer
Bekijk profiel

Denk mee met de Wetenschappelijke Raad en ontmoet de toppers in je vak.

Van oudsher is er altijd een spanning geweest tussen wetenschap en praktijk. Wat de wetenschap bedenkt hoeft niet van nut of waarde te zijn voor de praktijk én vice versa. En dat is prima. Het is juist goed dat het schuurt. Zo kom je samen verder.

Wetenschappers en praktijkmensen hebben elkaar nodig. Enerzijds om ‘slappe’ wetenschap te voorkomen en anderzijds om te ‘weten’ wat een juiste aanpak is. Organisatieadviseurs vormen hierin een belangrijke schakel. Om van waarde te blijven voor klanten moeten adviseurs continu met nieuwe inzichten komen voor zowel de praktijk in het heden als in de toekomst.

De Wetenschappelijke Raad van de Ooa/ROA faciliteert deze wisselwerking. Het is een van de vele manieren waarop de Ooa en de ROA van waarde zijn voor hun leden. We willen de spanning tussen theorie en praktijk productief maken. Door de adviseurs inzicht te geven in wat wel en niet bewezen werkt, maar ook door handvatten aan te reiken om zelf de wetenschap bij de arm te nemen.

De Wetenschappelijke Raad agendeert thema’s die voor ons vak belangrijk zijn, organiseert workshops voor Ooa-leden en brengt werkbezoeken aan universiteiten en hogescholen om de leden op de hoogte te brengen van relevant onderwijs en onderzoek dat daar plaatsvindt.

De Wetenschappelijke Raad nodigt twee studenten of jonge adviseurs uit om bij haar een stage te lopen. Gedurende een jaar ga je participeren in de bijeenkomsten van de Raad, mede workshops  organiseren en verslag doen van de werkbezoeken aan leerstoelen en lectoraten. Ook wil de Raad graag weten hoe jij aankijkt tegen ons vak en de wetenschap. En waar ons volgende werkbezoek volgens jou naar toe zou moeten gaan. Met een van de leden van de Raad stel je leerdoelen vast en maak je afspraken over monitoring en evaluatie.

We vragen studenten in de laatste fase van hun studie met affiniteit voor het adviesvak, of jonge adviseurs met belangstelling voor de wetenschap. Liefst (student)lid van de Ooa of werkzaam bij een ROA-bureau, maar als je dat niet bent, lossen we dat op. Tijdsbeslag: ca 1 dag per maand. Onkosten worden vergoed, tijd niet. Meer info over de Wetenschappelijke Raad op de Ooa-website.

Ken je iemand voor wie dit een mooie kans is: stuur het door! We bieden toegang tot een mooi netwerk.

Wil je meer weten, neem met mij contact op.

Ton de Korte
Voorzitter Wetenschappelijke Raad/Vicevoorzitter Ooa
E: awdekorte@gmail.com
T: 06-55364777