Boek, congres en bal: prijswinnend oranjegevoel

16 september 2014
Jan Willem Kradolfer
Jan Willem Kradolfer
Bekijk profiel

Voor de zomervakantie heb ik drie prachtige prijswinnende events meegemaakt. In Amsterdam in het Olympisch Stadion zag ik op het allereerste Boekenbal van de Ooa hoe Nicoline Mulder glorieerde met haar prijswinnend boek Value Based Projectmanagement. Wat mij bij is gebleven is niet alleen de laudatio van de jury, maar vooral ook haar spontane dankwoord. To the point, geestig en vooral uitbundig. Dat een boek met zo’n saaie titel (expres gedaan) zo’n levendige inhoud heeft zag je terug in haar enthousiasme bij het winnen van de prijs. Dat gaf me een soort prettig ‘oranjegevoel’, zeker versterkt door de ambiance van het stadion.

Later in die week was ik in Wenen voor de Eurohub van de ICMCI. En wat bleek: onze lobby om de CMC conferentie en de ICMCI Annual Meeting in 2015 te combineren met ons 75-jarig Ooa-bestaan leverde ‘goud’ op. We hebben de ‘bid’ gewonnen. Met een heel sterke presentatie, waar ons bureau MOS en verschillende Ooa-leden hard aan hebben gewerkt, bleek ‘the Dutch approach’ onverslaanbaar. Ik had er bij de afgelopen ledenvergadering al over gesproken. De eerste reacties van leden zijn positief. Het echte werk is nu begonnen: we willen ‘state of the art’ inhoud over ons vak in het internationale CMC congres, in combi met onze eigen ‘dag van de orde’. Dat vraagt heel wat organisatie, ook van betrokken leden, om in de derde week van september 2015 te scoren.

Aan het eind van de Eurohub belandde ik in een Ierse pub met ‘big screen’. Heerlijk om dan je eigen feestvreugde gekwadrateerd te zien worden door wat onze ‘oranjemannen’ op de mat brachten in de eerste WK wedstrijd tegen de Spanjaarden. De start van een prachtige voetbalzomer. Driewerf hoera! Maar, we zijn weer ‘back in reality’. Spannend: komende week op de CMC conferentie in Seoul de presentatie van het werk van de afgelopen post-vakantieweken. Het programma van onze CMC Conferentie 2015, op een toplocatie, met een inhoudelijk & entertainend topprogram en met werkbezoeken bij prachtige oer Hollandse bedrijven en instellingen:

“Innovation in Consultancy; global examples, local effects”.
The Netherlands, Noordwijk, Huis ter Duin, 22/23 september 2015. Save the date!