Impactdag

Wanneer
01-09-2021
Waar
Bomencentrum Baarn
Wat
Bijeenkomst

Wat betekent nou eigenlijk impact? Voor jou als organisatieadviseur maar ook voor bijvoorbeeld goede doelen organisaties? Hoe maken zij impact en hoe weet je dat je impact hebt? Hoe meet je het dan? En hoe doe je op het zo’n manier dat je er zelf ook wat aan hebt? Allemaal vragen waarmee we tijdens de Impactdag samen aan de slag gaan. Vragen die relevant zijn voor jou als adviseur maar ook voor klanten zoals goede doelen en publieke instellingen, die zelf ook het verschil willen maken op weg naar een betere wereld. Het jaarthema “De adviseur als wereldverbeteraar” van Ooa krijgt hier volop betekenis.

Naast interessante lezingen van Mark van Twist en Elsbeth Reitsma waarin zij dieper ingaan op dit onderwerp, zullen we deze dag gaan leren met en van goede doelen organisaties. Gerjob Lotens van CBF zal de verbinding leggen tussen de goede doelen sector en het thema impact. Hoe gaan goede doelen met impact om?
Sjoerd van Loon, voormalig impactconsultant van KWF kankerbestrijding, zal je meenemen in hoe hij de organisatie begeleid heeft in het werken met impact en het aanscherpen van hun strategie. Vervolgens gaan we concreet aan de slag met interessante casussen en vragen van Stichting De Moedige Dialoog en Stichting Opkikker.  

We gaan er stiekem een beetje vanuit dat dit weer de eerste fysieke bijeenkomst sinds tijden zal worden, en dat wel op een hele bijzondere locatie: het bomencentrum in Baarn.  Ben jij er ook bij op 1 september a.s.? 
Hieronder vind je het volledige programma:

9:30 uur: ontvangst met koffie/thee

10:00 uur: opening en inleiding: Wat is Impact?


10:30 uur: lezing Elsbeth Reitsma van het platform advieskwaliteit
Uitdieping van het begrip Impact: hoe weten we als adviseur dat we impact hebben?

 

11:15 uur: hoe maak je Impact zichtbaar? Door Mark van Twist
Moet je hierbij kijken naar effecten of (ook) naar onderliggend patroon. Kijken naar realisatie van beoogde doelen (effectiviteit) of (ook) naar onverwachte en ongezochte opbrengsten? De nadruk leggen op meetbaarheid of op merkbaarheid
Praktijkvoorbeeld: Op welke manier is de politie (en de zorg en het onderwijs) bezig met andere manieren om hun maatschappelijke impact zichtbaar te maken.

 

12:30 uur: lunch

 

13:30 uur: opening van het middagprogramma door “Little Big Speaker” van Stichting Opkikker.
Een jongere vertelt uit eigen ervaring over de betekenis die de Opkikker voor hem/haar gehad heeft en daarmee laat zien welke impact de stichting had.

14:00 uur: hoe maken goede doelen organisaties Impact? Door Gerjob Lootens van CBF
Impactmanagement- Een vuist voor Impact

 

14:45 –16:30 uur: in groepen aan de slag met casussen, praktijkvoorbeelden en vraagstukken van de goede doelenorganisaties:

  • Sjoerd van Loon (als consultant actief geweest voor het KWF)
  • Moedige Dialoog, Reggy Schutte
  • Stichting Opkikker, John Aloserey

 

16:30 uur plenaire afsluiting                 
Wat hebben we geleerd en hoe kunnen we hiermee verder?

 

17:00 uur: borrel
Onder het genot van een drankje en hapje ervaringen uitwisselen en bijpraten

 

Kosten: 
De Impactdag is gratis voor leden van de Ooa, ROA en Young Consultancy Network gratis. 
Niet leden betalen € 45,00. Besluit je om lid te worden? Dan vervallen deze kosten

Annuleren
Meld je je binnen een week voor de bijeenkomst af dan zullen wij helaas kosten van € 45,00 in rekening moeten brengen (i.v.m. locatiekosten)

Er zullen tijdens de Impactdag foto- en filmopnames gemaakt worden. Wil je dit niet? Geef dit dan even door bij aanmelding (je kunt een mail sturen naar info@ooa.nl
De Impactdag wordt in samenwerking met de ROA en Young Consulting Network (YCN) georganiseerd

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst (o.a.)

60 deelnemers