Ooa Ernst Hijmanslezing 2021 via live-streaming

Wanneer
18-01-2021 15:45 uur tot 17:30 uur
Waar
Online
Wat
Bijeenkomst
1 PE

Ooa Ernst Hijmans Lezing 2021 "De adviseur als wereldverbeteraar?"

Noteer maandag 18 januari 2021 alvast in je agenda, want dan staat de jaarlijkse Ernst Hijmanslezing weer op het programma. Dit keer wordt deze lezing digitaal verzorgd.

In het DNA van ons beroep zit dat dat we er zijn om klanten te helpen met wat zij nastreven en niet om op hun stoel te gaan zitten. Maar tegelijk staan op onze websites ook gloedvolle verhalen over hoe we organisaties mooier willen maken of steden en bedrijven. Vallen wij anderen lastig met onze idealen of onze moraliteit? Wellicht is dat terecht nu veel vraagstukken niet alleen binnen instellingen spelen, maar juist in de samenwerking met andere organisaties of burgers: die zijn dan van iedereen en van niemand, dus waarom niet ook van ons? Bovendien kunnen de managementconcepten waar klanten om vragen soms juist een deel van het probleem zijn, dus moeten we dan niet leveren wat ze nodig hebben in plaats van wat ze vragen? Maar worden we daarmee niet een vreselijk legioen van beter-weters?

Ernst Hijmanslezing 2021 door Hans Vermaak

De Ernst Hijmanlezing staat op 18 januari 2021 in het teken van de vraag of de tijd rijp is voor activistische adviseurs. Hans Vermaak reflecteert op enkele principes die hij als behulpzaam ervaart in het omgaan met de dilemma’s die dat oproept. We verwachten stof tot nadenken en voer voor discussie. 

Nieuwjaarsspeech

Voorafgaand aan de Ernst-Hijmanslezing wordt de traditionele nieuwjaarspeech uitgesproken.

Programma
15:45 uur Welkom en opening
15:50 uur Nieuwjaarsspeech
16:00 uur Ernst Hijmanslezing door Hans Vermaak
17:00 uur Plenaire discussie
17:15 uur Afsluiting.

Aanmelden en kosten
De Ernst Hijmanslezing digitaal is gratis toegankelijk voor leden van de Ooa en introducees. Leden kunnen zich direct aanmelden. Een introduce aanmelden kan door een e-mail te sturen.

Ben je geen lid of introduce, dan is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de lezing voor € 30,- exclusief btw. Wanneer je besluit om hierna lid te worden van de Ooa hebben we een mooi aanbod, dan is deze kennismakings webinar gratis.

We zien uit naar een inspirerende start van 2021!

Namens het bestuur van Ooa,
Raoul Schildmeijer 


De Ernst Hijmanslezing wordt mogelijk gemaakt door: 


De Ernst Hijmanslezing 2020 werd uitgesproken door René ten Bos over het 'Adviseren in de post-truth world'. René is filosoof en hoogleraar filosofie van de managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en honorary professor aan de Universiteit van St. Andrews in Schotland.

Klik hier voor het terugkijken van de Ernst Hijmanslezing 2020. 

 

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst (o.a.)

248 deelnemers