Masterclass ‘De winst van controleverlies’

Wanneer
10-11-2021 13:00 uur tot 17:00 uur
Waar
The Colour Kitchen
Prinses Christinalaan 1
Utrecht
Wat
Bijeenkomst
3 PE

Ons brein houdt van controle; dat is evolutionair zo bepaald. Daarmee voelen we ons veiliger, omdat we denken onszelf te kunnen behoeden voor vervelende situaties in de toekomst. Dat is helaas een illusie. Het leven is te complex en veranderlijk om te voorspellen en ontvouwt zich vaak anders dan we voor ogen hebben. Er controle over proberen te krijgen kost je veel energie en geeft onnodig leed. Laat je verrassen door wat er op je pad komt als je vaker durft los te laten. En ervaar het gemak van met de stroom van het leven meebewegen. Als je de touwtjes wat meer laat vieren verlos je jezelf van verspilde energie, ergernissen en stress. En… niet alleen jij, maar ook je omgeving heeft daar baat bij. Winst voor iedereen!

Als je de controle loslaat, gebeuren de mooiste dingen

In deze masterclass breng je jouw ‘regels’ en controlestrategieën in kaart en kijk je welke je wilt loslaten. Je ervaart ook wat er gebeurt als je de realiteit omarmt zoals deze is. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor dat wat voor jou belangrijk is, en gaat de energie weer stromen. Zo leer je om koersvast te handelen in lijn met dat wat voor jou belangrijk is.

In deze masterclass wordt - theoretisch onderbouwd - gericht gewerkt met effectieve, verrassende werkvormen en oefeningen uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is wetenschappelijk bewezen effectief en gaat over mentale flexibiliteit, loskomen van gedachten en gevoelens, uit je gewoontepatronen stappen en handelen in lijn met je waarden.

Professioneel begeleiders in organisaties kunnen de werkvormen vervolgens zelf toepassen in de begeleiding van mensen en teams in organisaties. 

Deze masterclass wordt gegeven door drs. Annette Aarts, coach, trainer en gedragswetenschapper.

Kosten: € 245,- exclusief btw, inclusief handleiding werkvormen.
Informatie en inschrijven: www.anderseigen.nl/mentale-flexibiliteit

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar