Masterclass Parkeer je Piekerverstand

Wanneer
13-10-2021 13:00 uur tot 17:00 uur
Waar
The Colour Kitchen
Prinses Christinalaan 1
Utrecht
Wat
Bijeenkomst
3 PE

Ons piekerverstand maakt soms overuren.Herken je dat? Ons brein is een fantastische verhalenverteller, die continu vergelijkt, oordeelt, evalueert, bekritiseert en fantaseert. Ons brein produceert nu eenmaal gedachten. Wel 50.000 per dag! Als we onze gedachten te serieus nemen, gaan we piekeren. En kom daar maar weer eens vanaf.

80 procent van onze gedachten is negatief geladen. We zijn gewend om de inhoud van gedachten te veranderen, en negatieve gedachten om te denken naar positieve gedachten. Van ‘dit gaat me nooit lukken’ naar ‘ik kan het!’. Dat kost veel energie. Want iedere keer dat een negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. En dat is hard werken!

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zing je belemmerende gedachten eens op bijvoorbeeld ‘lang zal ze leven’. Of spreek ze op verschillende toonhoogten uit. Beetje gekke oefening? Zeker! Maar met groots effect. Je zult merken dat je negatieve gedachte nauwelijks meer opkomt. En als hij opkomt, is de lading ervan af. Dat geeft ruimte in je hoofd. Defuseren heet dat. Het gaat erom onplezierige gedachten te zien zoals ze werkelijk zijn - alleen maar woorden - en de strijd ertegen te staken. Zo maak je je los van nutteloze denkprocessen, zodat je je aandacht op leukere zaken kunt richten. 

Defuseren is een krachtig instrument uit ACT: Acceptance and Commitment Therapy. ACT gaat over psychologische flexibiliteit, loskomen van gedachten en gevoelens, uit je gewoontepatronen stappen en handelen in lijn met je waarden. In deze masterclass wordt - theoretisch onderbouwd - gericht gewerkt met effectieve, verrassende werkvormen en oefeningen, die professionals vervolgens zelf toe kunnen passen in de begeleiding van mensen en teams in organisaties. 

Deze masterclass wordt gegeven door drs. Annette Aarts, coach, trainer en gedragswetenschapper, zie voor meer informatie www.anderseigen.nl

Kosten: € 245,- exclusief btw, inclusief handleiding werkvormen.
Voor meer informatie en inschrijven zie: www.anderseigen.nl/mentale-flexibiliteit

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar