Ooa Dag van de Adviseur 2020 "Adviseren als verleidingskunst" Live-Webinar

Wanneer
27-10-2020 19:00 uur tot 20:30 uur
Waar
Online via zoom
Wat
Bijeenkomst

Gezien de huidige ontwikkelingen rondom Corona hebben we besloten het live event "Ooa Dag van de Adviseur" op 3 november niet door te laten gaan.

Het 1e deel, de plenaire aftrap, welke bestaat uit een webinar op 27 oktober gaat door. 

In overleg met de workshopgevers van het 2e deel op 3 november hebben we besloten om dit online te gaan aanbieden. 
We geloven dat we het thema en de opzet van ons event ook kunnen vertalen naar een online aanpak, maar willen onszelf daarin voldoende voorbereidingstijd gunnen zodat we de kwaliteit kunnen bieden zoals jullie die van ons gewend zijn bij onze events. We informeren jullie dus op een later moment over hoe we de online versie van de dag van de adviseur hebben vormgegeven. 

Dag van de Adviseur 2020: "Adviseren als verleidingskunst"

Adviseren in de post-truth samenleving. Het tijdperk van de verleiding. Een tijd waarin we allemaal ons eigen kanaal hebben om ons mee te profileren en we ons van onze beste kant laten zien. Met de influencers en hun duizenden volgers voorop, bevinden we ons in een permanente digitale pantoffelparade van zien en gezien worden. En een tijdperk waarin ieder zijn eigen waarheid heeft en beleeft. Ook als adviseurs hebben we ermee te maken.

Verleiden, adviseren en de waarheid. Die driehoek gaan we gaan onderzoeken. De plenaire aftrap bestaat uit een webinar dat je volgt vanaf je eigen device op 27 oktober 2020.

Te gast bij het webinar zijn Marc Josten, Jos de Mul en Mark van Twist. Met hen verkennen we het tijdsbeeld, de waarheid en ons vak vanuit wetenschap, journalistiek en ons vak. Wat is de post-truth samenleving? Hoe komt zij tot stand? Wat is de waarheid nog? En wat betekent dat voor je eigen handelen als professioneel adviseur?

Je krijgt korte inleidingen van Marc, Jos en Mark. Je volgt hun discussie en via de chat heb je de mogelijkheid zelf actief vragen te stellen en bij te dragen.

Na het webinar dagen we je uit om te reflecteren op je eigen professionele handelen in de post-truth samenleving. Dit willen we je online aanbieden en hierover wordt je later geinformeerd. 

Extra toelichting op de sprekers:

Jos de Mul is hoogleraar wijsgerige antropologie. Zijn onderzoek richt zich o.a. op de invloed van informatietechnologieën op het handelen en het wereld- en zelfbeeld van de mens. Over nieuwe media, post-truth en populisme schreef hij o.a. in zijn boek Paniek in de Polder. Polytiek in tijden van Populisme.

 

 

 

 

 

 

Marc Josten is hoofdredacteur van Omroep Human en van het programma Medialogica op NPO 2. Media dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Medialogica gaat over hoe de werkelijkheid verdrongen kan worden door beelden, met soms nieuwe werkelijkheden tot gevolg. 

 

 

 

 

 

 

 

Mark van Twist is onder andere voorzitter van de OOA en lid van de Wetenschappelijke Raad. Ook is hij decaan en bestuurder van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Hij is daarnaast hoogleraar Bestuurskunde. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annuleren
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om bij deze webinar aan te sluiten (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan vernemen wij dit graag uiterlijk op 26 oktober 17.00 uur. 

Beeldmateriaal evenement (live en online)
Op de evenementen van de Ooa worden regelmatig foto’s genomen of video’s gemaakt voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van het evenement bij de registratiebalie. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren. 

Informatie
Ooa-secretariaat, tel. 033 247 34 42 , ooa@mosevents.nl 

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda

 event.ics  google calendar

 

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst (o.a.)

38 deelnemers