Webinar "Het is oorlog maar niemand die het ziet” door Huib Modderkolk (Auteur shortlist Ooa Boek van het Jaar 2020)

Wanneer
28-05-2020 15:00 uur tot 15:30 uur
Waar
Wat
Bijeenkomst
1 PE

Boek & Festival in nieuw jasje
In coronatijd doen we alles anders, zo ook het Ooa Boek & Festival. Normaal gesproken zou tijdens het B&F de winnaar van het Ooa Boek van het Jaar 2020 worden bekendgemaakt en konden de Ooa-leden en leden van de Ambachtsschool deelnemen aan workshops van de genomineerde auteurs. Zo niet in de 1,5 meter maatschappij, althans niet live!

Want natuurlijk geven wij, de Ooa en de Ambachtsschool, de auteurs online een podium en krijgen onze leden de gelegenheid deel te nemen aan interessante workshops, gebaseerd op de genomineerde boeken. Dit doen we in de vorm van webinars.

In bijgaand juryrapport lees je alvast waar de verschillende boeken (en dus de webinars) over gaan en het oordeel van de jury. Het winnende boek wordt in de desbetreffende webinar bekendgemaakt, dus het kan maar zo zijn dat je hier getuige van bent! 

WEBINAR "Het is oorlog en niemand die het ziet" door Huib Modderkolk
Soms belandt er een boek op de stapel dat niet speciaal voor organisatieadviseurs is geschreven, maar waarvan we als jury zeggen: dit zou toch elke adviseur moeten lezen. Het boek van Huib Modderkolk is zo’n boek. Het is een indrukwekkend resultaat van volhardende onderzoeksjournalistiek naar de achterkant van het internet. Hij ontsluit een wereld die we nauwelijks kunnen zien, maar die grote gevolgen kan hebben voor organisaties: de wereld van veiligheidsdiensten, spionnen en saboteurs. De meeste mensen mogen dan deugen, maar laten we niet naïef zijn, dat is de indringende boodschap van dit uitstekend geschreven boek.

Aanmelden
Om je aan te melden voor de Webinar van Huib Modderkolk klik je hier. Doe het snel, want er kunnen per webinar maximaal 60 leden deelnemen. 
Na afloop van elke webinar publiceren we deze in het ledendeel van onze website. Daar kun je het dan alsnog/nogmaals bekijken.

Officiële uitreiking
Op 6 oktober zal de winnaar van Ooa Boek van het Jaar 2020 tijdens het Ooa-moment van de Orde live worden gehuldigd en zijn/haar prijs in ontvangst nemen.

Programma webinars  
Donderdag 14 mei - Godfried IJsseling - De zelfbewuste leider
Dinsdag 19 mei - An Kramer - Ben jij al activist? 
Dinsdag 26 mei - Hans Wopereis - Bezieling werkt
Donderdag 4 juni - Leike van Oss & Brechtje Kessener - Meer dan de som der delen
Dinsdag 9 juni - Ard-Pieter de Man, Pieter Koene en Martijn Ars  - How to survive the organizational revolution
Donderdag 11 juni - Manon Ruijters - Mijn buitenste binnen

PE-punten voor CMC herregistratie
Als CMC lid van de Ooa ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van jouw PE-punten. Voor deze bijeenkomst wordt 1 blauwe PE-punt toegekend alleen bij actieve live deelname. Deze punten kan je zelf toevoegen in jouw dossier in PE-online.  De deelnemerslijsten van bijeenkomsten worden binnen vijf werkdagen op het besloten deel van de Ooa-website gepubliceerd. Deze deelnemerslijsten kan je als bewijs opvoeren. Het is dus belangrijk dat je altijd je aanwezigheid aangeeft door de deelnemerslijst te paraferen.  

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar