Webinar "Meer dan de som der delen" door Leike van Oss & Brechtje Kessener (auteurs shortlist Ooa Boek van het Jaar 2020)

Wanneer
04-06-2020 15:00 uur tot 15:30 uur
Waar
Wat
Bijeenkomst
1 PE

Boek & Festival in nieuw jasje
In coronatijd doen we alles anders, zo ook het Ooa Boek & Festival. Normaal gesproken zou tijdens het B&F de winnaar van het Ooa Boek van het Jaar 2020 worden bekendgemaakt en konden de Ooa-leden en leden van de Ambachtsschool deelnemen aan workshops van de genomineerde auteurs. Zo niet in de 1,5 meter maatschappij, althans niet live!

Want natuurlijk geven wij, de Ooa en de Ambachtsschool, de auteurs online een podium en krijgen onze leden de gelegenheid deel te nemen aan interessante workshops, gebaseerd op de genomineerde boeken. Dit doen we in de vorm van webinars.

In bijgaand juryrapport lees je alvast waar de verschillende boeken (en dus de webinars) over gaan en het oordeel van de jury. Het winnende boek wordt in de desbetreffende webinar bekendgemaakt, dus het kan maar zo zijn dat je hier getuige van bent! 

WEBINAR "Meer dan de som der delen" door Leike van Oss en Brechtje Kessener
Ruim 800 pagina’s en anderhalve kilo zwaar, inderdaad een monumentaal werk dat je zelden tegenkomt. De auteurs laten overtuigend de breedte van het systeemdenken zien en leveren daarmee een bijzondere bijdrage aan het vak. Iedereen kent wel een of andere tak van het systeemdenken, maar niemand zag eerder de hele boom met zijn enorme kruin. De boodschap van dit boek is dat de traditie van het systeemdenken veel langer en breder is dan je dacht. De kennis die beide auteurs in dit boek bijeen brengen is congruent met de ambitie van het systeemdenken zelf: breed kijken en alles in samenhang bezien. Een waardevol naslagwerk waar we jaren mee vooruit kunnen. Leer er meer over in dit webinar!

Aanmelden
Om je aan te melden voor de Webinar van Leike van Oss en Brechtje Kessener klik je hier. Doe het snel, want er kunnen per webinar maximaal 60 leden deelnemen. 
Na afloop van elke webinar publiceren we deze in het ledendeel van onze website. Daar kun je het dan alsnog/nogmaals bekijken.

Officiële uitreiking
Op 6 oktober zal de winnaar van Ooa Boek van het Jaar 2020 tijdens het Ooa-moment van de Orde live worden gehuldigd en zijn/haar prijs in ontvangst nemen.

Programma webinars  
Donderdag 14 mei - Godfried IJsseling - De zelfbewuste leider
Dinsdag 19 mei - An Kramer - Ben jij al activist? 
Dinsdag 26 mei - Hans Wopereis - Bezieling werkt
Donderdag 28 mei - Huib Modderkolk - Het is oorlog en niemand die het ziet
Dinsdag 9 juni - Ard-Pieter de Man, Pieter Koene en Martijn Ars - How to survive the organizational revolution
Donderdag 11 juni - Manon Ruijters, Geertjan van Luin en Freerk Wortelboer - Mijn binnenste buiten

PE-punten voor CMC herregistratie
Als CMC lid van de Ooa ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van jouw PE-punten. Voor deze bijeenkomst wordt 1 blauwe PE-punt toegekend alleen bij actieve live deelname. Deze punten kan je zelf toevoegen in jouw dossier in PE-online.  De deelnemerslijsten van bijeenkomsten worden binnen vijf werkdagen op het besloten deel van de Ooa-website gepubliceerd. Deze deelnemerslijsten kan je als bewijs opvoeren. Het is dus belangrijk dat je altijd je aanwezigheid aangeeft door de deelnemerslijst te paraferen.  

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar