Kennisontwikkeldag Platform Advieskwaliteit

Wanneer
12-11-2019 15:30 uur tot 20:00 uur
Waar
Join! Onderdoor 5
3995 DW HOUTEN
Wat
Bijeenkomst
3 PE

Over ‘Adviseren of Inspringen’,  ‘Validering van advies’  en ‘Governance onder druk’; de vijfde kennisontwikkeldag van het Platform Advieskwaliteit

Dinsdag 12 november a.s. organiseert het Platform Advieskwaliteit, in samenwerking met de Ooa en M&C, alweer haar vijfde kennisontwikkeldag. Tijdens deze dag worden parallel workshops over twee onderwerpen gegeven, ieder gericht op het ontwikkelen van hoogwaardige ervaringskennis met betrekking tot het gegeven workshopthema.

Deze keer zijn de thema’s:

  • Validering van adviezen; hoe weet je of je advies de gewenste uitkomsten oplevert:
    Een advies claimt in principe dat de uitvoering ervan het overeengekomen probleem zal oplossen. Validering is het wikken en wegen of dit het geval zal zijn. Het is het nagaan welk ‘bewijsmateriaal’ je kan aanvoeren ter onderbouwing van de stelling dat het advies bij uitvoering zal ‘werken’. Je doet dit eerst voor jezelf, later ook voor anderen. In de workshop wordt op basis van concrete cases nagegaan hoe te valideren, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van valideringsstrategieën, ontwikkeld bij eerdere workshops validering. Ook de validering van je aanpak zal aan de orde komen. 

  • Governance onder druk:
    Het thema van deze workshop gaat over de situatie waarin je als adviseur tijdens een opdracht geconfronteerd wordt met spanningen in de samenwerking tussen bestuurder en toezichthouder of de samenwerking tussen bestuur en medezeggenschap. Of de situatie waarin je als adviseur specifiek wordt gevraagd om over spanningen op het gebied van governance te adviseren en te interveniëren. Wat zijn mogelijke interventies? Wat is werkzaam en wat vooral niet? In de workshop vormen concrete cases de basis voor het gesprek.

De kennisontwikkeldag heeft als doel het voor en door professionals belangeloos ontsluiten en opwerken van ervaringskennis op basis van concrete, door de workshopdeelnemers in te brengen cases. We richten ons dan ook op actieve adviseurs.

Programma
15:30 uur Ontvangst en registratie
16:00 uur Aanvang workshops
19.00 uur Lichte maaltijd (dieetwensen graag van te voren doorgeven)
19:30 uur Plenair gesprek over de uitkomsten
20:00 uur Sluiting

We vragen ook wat van jullie
Het doel van de workshops is om de ervaringskennis van de deelnemers te expliciteren, valideren en generaliseren. Er wordt gewerkt op basis van eigen praktijkervaring. Daarom vragen we je twee weken voorafgaand aan de workshop een korte beschrijving van een eigen casus te maken en te mailen. Hiervoor ontvang je vooraf een mail. Het gaat om een beschrijving ter grootte van maximaal een A4’tjevolgens een op de workshop toegesneden format.

Wat levert de workshop je op?
Dankzij kennis van de deelnemers en hun inzicht in verschillende contexten krijg je een gedetailleerder beeld hoe deze ingrepen in verschillende situaties uitpakken. Je krijgt inzicht in: wat wérkt, wanneer wel en wanneer niet?

  • De kennisworkshop verrijkt je beeldvorming over hoe een vergelijkbaar probleem in andere situaties speelt;
  • Je krijgt concrete ideeën aangereikt voor toepasbare interventies;
  • Je bent in staat je een oordeel te vormen in hoeverre deze interventies ook in jouw situatie kunnen helpen; 
  • Je leert hoe je je eigen ervaringskennis op kunt werken en valideren. 

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden
Deelname aan de workshop leveren 3 blauwe punten op voor jouw CMC-hercertificering.

Kosten
Deze bijeenkomst wordt kosteloos aangeboden aan Ooa-leden met een professionaliseringsabonnement. Ooa-leden zonder een professionaleringsabonnement en leden van partnerverenigingen betalen € 95,-. Niet-leden betalen €145,- (excl. BTW).

Professionaliseringsabonnement
Met het professionaliseringsabonnement kun je onbeperkt deelnemen aan alle Ooa-evenementen uit de agenda. De kosten voor dit abonnement bedragen €185,-;
Ben je CMC? Dan betaal je €150,-. 
Je kunt het professionaliseringsabonnement afsluiten via jouw profiel op de website. 

Nog geen lid van de Ooa en toch een professionaliseringsabonnement?
Ter kennismaking met de Ooa kun je een professionaliseringsabonnement afsluiten voor de periode van één jaar. De kosten daarvoor bedragen € 250,- per jaar. Interesse? Stuur dan een e-mail aan het secretariaat.

Annuleren
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot 2 werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig via 'Mijn Evenementen' op de website. Bij niet tijdig annuleren of no-show zijn we genoodzaakt een factuur van €45,- te sturen, ook wanneer je een professionaliseringsabonnement hebt.

Aanmelden
Aanmelden kun je uiterlijk tot en met 9 november 2019.
Bij aanmelding graag aangeven aan welk van de drie thema’s je wilt deelnemen.

Mocht je interesse hebben in dit soort kennisworkshops, maar ben je 12 november helaas verhinderd, geef dit dan aan ons door  via de mail, zodat we je kunnen informeren over volgende workshops.
Op 5 november ontvang je de routebeschrijving en het format voor het maken van je A4’tje (deze A4'tjes zijn essentieel voor je eigen leerervaring en voor het slagen van de workshop).

Beeldmateriaal evenement
Op de evenementen van de Ooa worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van het evenement bij de registratiebalie. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren. 

PE-punten
Als CMC lid van de Ooa ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van jouw PE-punten. Voor deze bijeenkomst worden 3 blauwe PE-punten toegekend. Deze punten kan je zelf toevoegen in jouw dossier in PE-online.  De deelnemerslijsten van bijeenkomsten worden binnen vijf werkdagen op het besloten deel van de Ooa-website gepubliceerd. Deze deelnemerslijsten kan je als bewijs opvoeren. Het is dus belangrijk dat je altijd je aanwezigheid aangeeft door de deelnemerslijst te paraferen.  

Informatie
Ooa-secretariaat, telefoon: 033 247 34 42 , ooa@mosevents.nl

Heb je vragen over de inhoud? Neem dan contact op met Elsbeth Reitsma of Karin van Ginkel van het Platform Advieskwaliteit – Telefoon: 06-10921514 (Elsbeth) 06-39308091 (Karin).


Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst

5 deelnemers