Sioo-masterclass met dr. Hans Vermaak - Leren Veranderen anno nu: wat we (nog niet) hebben geleerd over organiseren en veranderen

Wanneer
13-09-2019 09:30 uur tot 12:30 uur
Waar
Kinepolis
Jaarbeursboulevard 300
3521 BC UTRECHT
Wat
Bijeenkomst

Sioo-masterclass met dr. Hans Vermaak - Leren Veranderen anno nu: wat we (nog niet) hebben geleerd over organiseren en veranderen

Elk jaar organiseren we een aantal masterclasses waarin vooraanstaande deskundigen ons inspireren over andere kennisdomeinen of kennis laten nemen van nieuwe ontwikkelingen. Het zijn ideale gelegenheden voor alumni om elkaar weer eens te ontmoeten en voor geïnteresseerden om kennis te maken en te netwerken. In september is het de beurt aan dr. Hans Vermaak, auteur van Leren Veranderen.

Het handboek Leren Veranderen heeft – zeker binnen Nederland – veel invloed op het veranderkundige denken en doen. Nu, 20 jaar na de eerste verschijning is er een derde editie. Hoog tijd om stil te staan bij de belangrijkste ideeën, latere ontwikkelingen en terugkerende misverstanden.

Het boek gaat in essentie over ‘veranderkundige fundamenten’, en dan vooral het 1) meervoudig organiseren (met het kleurendenken als bagage) en 2) het ambachtelijk veranderen: het steeds beter begrijpen, vormgeven en handelen in verandering. De principes daarvan zijn wetenschappelijk inmiddels niet zo omstreden meer, maar blijven onverkort lastig goed toe te passen. In de praktijk wordt er nog veel tegen gezondigd en juist daardoor is er veel winst mee te behalen.

Bovengenoemde fundamenten zijn in de afgelopen 20 jaar steeds verder doorontwikkeld, waardoor er eigenlijk niet sprake meer is van 1 kleurentheorie, maar vier verschillende – ook in toenemende complexiteit. In de masterclass staan we stil bij die verschillende niveaus van meervoudig organiseren en veranderen, waardoor zelfs voor wie het boek al een tijd kent, er toch een andere kant van wordt zien. Juist die variatie aan toepassingen is zowel nodig als wenselijk in hedendaagse organisaties.

Over Hans Vermaak
Hans Vermaak is adviseur, docent, onderzoeker en associate partner bij Sioo. Daarnaast is hij actief voor Twynstra Gudde en NSOB. Hij houdt zich vooral bezig met complexe veranderopgaven, vaak met een maatschappelijk tintje en is daarnaast bekend als auteur van o.a. ‘Plezier beleven aan taaie vraagstukken’, ‘Iedereen verandert – nu wij nog’ en -uiteraard- ‘Leren Veranderen’.

De masterclass krijgt een extra feestelijk karakter als hèt lanceringsmoment van Leren Veranderen in de wereld van interne veranderaars en externe adviseurs. Als deelnemer krijg je de derde druk, inclusief toegang tot de kennissite en app, mee naar huis.

Opleidingsgegevens
Voor wie:                    Interne veranderaars en externe adviseurs die nieuwe inzichten in
                                    veranderkundige fundamenten willen hebben.

Duur:                           4 uur

Studiebelasting:          4 uur

Deelnamekosten:       € 105

 

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar