2-daagse presentatietraining 'Overtuig met tekenen'

Wanneer
11-06-2019 19:00 uur tot 22:00 uur
Waar
Het Springhuys (Springweg 7
3511 VH Utrecht)
Wat
Workshop
2 PE

 

Tijdens deze 2-daagse training voor adviseurs leer je hoe je jouw ideeën makkelijker overbrengt op anderen door te tekenen. Dé nieuwe manier van zakelijk communiceren.
Veel adviseurs verduidelijken hun ideeën via een tekening. Het visueel overbrengen van plannen kan helpen om klanten makkelijker te betrekken bij je verhaal.

Leerdoelen

De boodschap van een adviseur is soms complex en heeft vaak een hoog abstractieniveau. Mensen zijn visueel ingesteld. Visualiseren kan dan helpen, om ingewikkelde ideeën over te brengen. Tijdens deze training leer je visualisaties te maken die prikkelen en overtuigen en visuele denk- en storytelling technieken toe te passen. Je werkt toe naar een eigen getekend beeldverhaal.

Opzet van de cursus

Module 1: Basisingrediënten van je beeldtaal (11 juni 2019)
In de eerste module maak je – al tekenend – kennis met de basisingrediënten van het tekenen. Je leert om met eenvoudige vormen, lijnen en symbolen een eigen beeldtaal te ontwikkelen. Je verkent de mogelijkheden van tekenen en bouwt zo je creatieve zelfvertrouwen op. Aan het eind van de ochtend weet je hoe je abstracte ideeën omzet in beeld.

Module 2: Eigen ontwerp (18 juni 2019)
In deze module ga je aan de slag met jouw eigen onderwerp. Stapsgewijs breng je structuur aan, combineer je beelden tot een groter geheel en geef je op een prikkelende wijze betekenis aan je verhaal. Je eindigt de dag met een getekende versie van jouw eigen case. Denk aan een praatplaat, sketchnotes,  infographic, visiebord of routekaart. Tot slot leer je je tekening gemakkelijk digitaliseren en op een aantrekkelijke manier delen met anderen.

Kosten
Leden van de Ooa krijgen 25% korting en betalen: €449,-
Externen: € 599,-

Docent
Sanne Slopsema is trainer en visueel consultant bij De Monchy & Bakker. Ze helpt klanten met het maken van overtuigende verhalen waarin beeld en boodschap elkaar versterken. Hiervoor werkte ze als conceptontwikkelaar aan visuele verhalen in de vorm van presentaties, animaties en websites. Dat deed ze voor opdrachtgevers als De Friesland zorgverzekeraar, Allianz Global Assistance, Olympia uitzendbureau en het Trimbos Instituut.

Aanbieding
Afname van drie trainingen
- Overtuig met schrijven. Zakelijk schrijven voor adviseurs (2, 9 en 16 april 2019)
- Overtuig met presenteren. Presenteren voor adviseurs (14, 21  en 28 mei 2019)
- Overtuig met tekenen. Tekenen voor adviseurs (11 en 18 juni 2019)

Leden van de Ooa: € 1235,-
Externen: € 1647,-

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst

1 deelnemer