Intervisie Workshop ‘Gedachtengoed Chris Argyris bij intervisie’

Wanneer
12-09-2019 13:00 uur tot 16:00 uur
Waar
Kontakt der Kontinenten
Wat
Workshop
2 PE

Intervisie Workshop ‘Gedachtengoed Chris Argyris bij intervisie’ 

Datum: 12 september 2019

Tijdens intervisie zijn we gewend om methodisch aan een vraagstuk te werken. Een vraagstuk ingebracht door één van de deelnemers, met de bedoeling dat ieder ervan kan leren. Daarbij is een onderzoekend gesprek vaak de basis. We werken in deze workshop met het gedachtengoed van Chris Argyris, in 1e instantie om de effectiviteit van de communicatie binnen de intervisiegroep te verbeteren, maar het helpt uiteraard ook bij vraagstukken in de dagelijkse praktijk. De intervisiemethode ‘het onderzoeken van onproductieve gesprekken’ helpt daarbij, door zicht te krijgen op ‘Waar loopt de intervisie vast en hoe kan het weer productiever gemaakt worden. 

De methode helpt om je eigen kaders te herkennen en te expliciteren.

Opzet:
We gaan oefenen met een aantal instrumenten.

  • Het tweekolommen gesprek is de basis voor analyse. (Deelnemers denken vooraf na over een lastig gesprek dat ze als oefenmateriaal kunnen gebruiken).
  • De ladder der gevolgtrekking biedt taal om onderzoekende gesprekken concreet vorm te geven.
  • Een juiste balans tussen pleiten en onderzoeken maakt een gesprek productiever.

Korte uitleg van theorie en oefeningen wisselen elkaar af.

De workshop wordt begeleid door Erica Koch en Chris van Wijk

Programma: 
13.00 uur Inloop met koffie/thee
13.15 uur Start programma 
16.00 uur Afsluiting

Doelgroep:
Deelnemers aan intervisie bij de Ooa die hun bijdrage en effectiviteit als deelnemer willen vergroten. Zij die nu aan intervisie doen binnen de Ooa hebben voorrang.

Kosten (excl. BTW)
Deze professionaliseringsactiviteit wordt kosteloos aangeboden aan Ooa-leden met een professionaliseringsabonnement. Met dit abonnement kun je onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. De kosten voor dit abonnement bedragen €195,- (excl. BTW). Klik hier om er een af te sluiten. 

Leden die geen professionaliseringsabonnement hebben betalen € 95,- Niet-leden betalen € 145,-.

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden:
Deelname aan de workshop levert 2 blauwe PE-punten op voor jouw CMC-hercertificering.

Aanmelden:
Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Is de workshop vol, dan kun je per mail aangeven of je op de wachtlijst geplaatst wilt worden. De workshop is bedoeld voor OOA-leden die aan intervisie doen binnen de OOA; zij krijgen voorrang. Indien er nog plaatsen over zijn worden de mensen op de wachtlijst gevraagd deel te nemen.

Afmelden:
Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen, dan kun je tot 5 werkdagen voorafgaand aan de bijeenkomst kosteloos afmelden door in te loggen op 'Mijn Ooa'. Wanneer je niet bent afgemeld zijn we genoodzaakt om €95,- (excl. BTW) in rekening te brengen voor de gemaakte kosten.

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst

18 deelnemers