Vier workshops tijdens de Kennisontwikkeldag

Wanneer
29-11-2018 13:30 uur tot 19:00 uur
Waar
De Glazen Ruimte
Straatweg 1-B
3604 BA MAARSSEN
Wat
Bijeenkomst
3 PE

Georganiseerd door het Platform Advieskwaliteit

Tijdens deze kennisontwikkeldag worden parallel vier workshops gegeven

Bij deze workshops wordt gezamenlijk gewerkt aan het ontwikkelen van effectieve interventie-strategieën, relevant voor het thema van de betreffende workshop. Dit gebeurt op basis van diepgaande onderlinge gesprekken over door deelnemers ingebrachte casussen: wat werkte wel, wat niet of minder en waarom wel of niet in deze context. Voor de hieronder drie eerstgenoemde workshops zal gewerkt worden op basis van casussen, relevant voor het workshopthema, voor de laatste workshop op basis van casussen, waarbij een door de inzender interessant geacht thema speelt.

De thema’s van de workshops zijn de volgende:

 • De opdrachtgever is (deel) van het probleem
  (de opdrachtgever staat buiten het voorgelegde probleem, maar is daar in feite toch onderdeel van, bijvoorbeeld door zwak of ethisch problematisch functioneren; hoe daar als adviseur mee om te gaan)
 • Zelforganisatie
  (welke motieven kunnen spelen om zelforganisatie te bevorderen, wat voor structuren te gebruiken, wat is het effect op de huidige machtsstructuren, wat het effect op de rol van de informele organisatie, welke invoeringsstrategieën te gebruiken)
 • Serious playing
  (gebruikmakend van één of meer casussen van deelnemers zal eerst een casus besproken worden en daarna zal een ‘serious playing’ interventie worden gespeeld, waarna de effectiviteit van deze interventie geanalyseerd wordt en mogelijk ook die van vergelijkbare ‘serious playing’ interventies
 • Open podium
  (in deze workshop worden de interventies geanalyseerd, gebruikt in door deelnemers ingezonden casussen)

Gezien de intensieve aard van de workshops is het totaal aantal deelnemers voor deze dag maximaal 35.

Programma
13.30 uur - Ontvangst en registratie (geen lunch)
14.00 uur - Aanvang workshops
17.30 uur - Snack
18.00 uur - Plenair gesprek over het ontwikkelen effectieve interventiestrategieën
19.00 uur - Sluiting

Doelgroep actieve organisatieadviseurs

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden: voor de deelnemers leren en inspiratie opdoen en voor het adviesvak het ontwikkelen van relevante en valide kennis
Zeer binnenkort wordt bekendgemaakt hoeveel blauwe PE-punten deelname oplevert voor jouw CMC-hercertificering.

Aanmelden
Aanmelden kan je uiterlijk tot en met 18 november 2018.

Binnen enkele dagen na je aanmelding ontvang je een e-mail waarin staat beschreven hoe je je kunt aanmelden voor een workshop.
Tevens wordt gevraagd om een alternatieve workshop aan te geven.

Na 18 november krijg je de workshopindeling en een routebeschrijving.

Vooraf 
Het doel van de workshops is om de ervaringskennis van de deelnemers te expliciteren, valideren en generaliseren. Er wordt gewerkt op basis van eigen praktijkervaring. Daarom wordt na bekendmaking van de workshopindeling de deelnemers gevraagd om een beschrijving te maken en in te sturen van een eigen casus ter grootte van maximaal een A4tjevolgens een op de workshop toegesneden format. Hierover ontvangt de deelnemer per e-mail apart bericht.

Kosten
Deze bijeenkomst maakt deel uit van het professionaliseringsabonnement. Leden die dit niet hebben betalen € 95,-Niet-leden betalen € 145,- (excl. BTW).

Eventueel kun je een potentieel lid meenemen. Zij of hij betaalt € 95,- voor een zeer leerrijke middag. Wanneer deze introducee hierna lid wordt van de Ooa hebben we een mooi aanbod, dan is deze kennismakingsmiddag gratis. Meld hier jouw introducé aan.

Annuleren
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot 2 werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig via 'Mijn Evenementen' op de website. Bij niet tijdig annuleren of no-show zijn we genoodzaakt een factuur van €45,- (excl. BTW) te sturen, ook wanneer je een professionaliseringsabonnement hebt.

Informatie
Ooa-secretariaat, tel. 033 247 34 42 , ooa@mosevents.nl

PE-punten
Als CMC lid van de Ooa ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van jouw PE-punten. Voor deze bijeenkomst worden 3 blauwe PE-punten toegekend. Deze punten kan je zelf toevoegen in jouw dossier in PE-online.  De deelnemerslijsten van bijeenkomsten worden door het secretariaat beschikbaar gesteld op het besloten deel van de Ooa-website en staan binnen vijf werkdagen na de bijeenkomst online. Deze deelnemerslijsten kan je als bewijs opvoeren mocht dat nodig zijn. Het is dus belangrijk dat je altijd je aanwezigheid aangeeft door de deelnemerslijst te paraferen.  

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst

13 deelnemers