Ooa Intervisietraject 2019

Wanneer
01-01-2019 08:00 uur tot 02-01-2019 18:00 uur
Waar
Per groep wisselende locatie
Wat
Bijeenkomst
16 PE

Van 1 november tot en met 15 december 2018 is het mogelijk je in te delen in een intervisiegroep voor het intervisiejaar 2019.

Op 1 januari 2019 begint het nieuwe intervisie seizoen.

Steeds meer professionals maken gebruik van intervisie voor het vergroten van hun kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Intervisie heeft tot doel inzicht te krijgen in het eigen professioneel handelen door in een kleine groep te reflecteren op een vraagstuk vanuit het werk. Dat gebeurt met de hulp van een intervisiemethode en een facilitator.

Intervisie met vakgenoten

Met intervisie helpen vakgenoten elkaar in groepjes van 5-8 collega’s met vraagstukken over het werk en het vak. Je onderzoekt daarmee jouw achterliggende opvattingen als professional, die een rol spelen in de manier waarop je het vak uitoefent. Het gaat om het vergroten van je persoonlijke effectiviteit en het verrijken van je handelingsrepertoire.

Ooa- activiteiten intervisie

Binnen het intervisietraject organiseert de werkgroep Intervisie verschillende activiteiten voor verdere professionalisering. Denk hierbij aan:

 • Introductieochtend (29 januari 2019) voor nieuwe deelnemers aan intervisie in 2019. Deze bijeenkomst is bedoeld voor nieuwe deelnemers zonder ervaring met intervisie en voor deelnemers voor wie het al enige tijd geleden is dat zij hebben deelgenomen aan intervisie binnen de Ooa;
 • De Dag van de Facilitator voor Ooa-facilitators van intervisie met als doel om ervaringen met elkaar te delen;
 • Workshops voor deelnemers met als doel om kennis te maken met een methode en hen te ondersteunen om hun rol goed te kunnen vervullen;
 • Workshops voor facilitators met als doel het begeleiden van intervisiegroepen met een bepaalde intervisiemethode en het toepassen en varieren in methodes;
 • Workshop kennismaken met intervisie voor nieuwe deelnemers die nog geen ervaring hebben met intervisie binnen de Ooa;
 • Een evaluatie van intervisie bij de Ooa. De resultaten worden omgezet in aanpassingen en verbeteringen in het Ooa-intervisietraject.

Aanmelden intervisietraject 2019

 • Wanneer je in 2018 deelnam aan intervisie en je wilt in 2019 graag binnen je huidige intervisiegroep blijven dan kan de facilitator van je groep je aanmelden voor het nieuwe seizoen 2019. Je hoeft dus verder niets te doen. Check wel even bij je facilitator of dat gebeurd is. Je kunt het ook zelf controleren op de website (zie de aanmeldprocedure).
 • Ben je een doorgaande deelnemer maar je wilt switchen naar een andere intervisiegroep dan kun je je vanaf 1 november 2018 aanmelden bij maximaal één andere intervisiegroep die nog open plaatsen heeft. Je ontvangt een bevestigingsmail waarmee je de aanmelding voor de betreffende intervisiegroep definitief maakt.
 • Ben je een nieuwe deelnemer dan kun je jezelf aanmelden voor het seizoen 2019 bij maximaal één intervisiegroep die nog open plaatsen heeft. Je ontvangt een bevestigingsmail waarmee je de aanmelding voor de betreffende intervisiegroep definitief maakt. 

Mocht er in jouw regio geen groep meer zijn met open plaatsen, laat ons dat dan per e-mail weten, dan gaan wij bij voldoende aanmeldingen in de regio op zoek naar een extra facilitator.

De aanmeldprocedure is als volgt:

 • Ga naar de site https://intervisie.ooa.nl/groepen 
 • Je hebt op een landkaart een overzicht van de intervisiegroepen die in 2019 actief zullen zijn. Op de landkaart zie je de plaatsen waar intervisiegroepen zijn gelokaliseerd. Onder de kaart staan ook de plaatsnamen en naam van defacilitator van de betreffende groep weergegeven. Als je op een icoon klikt of op de plaatsnamen verschijnt meer info over de betreffende groep.
 • Wanneer een locatie / groep jou aanspreekt kun je hierop klikken. Je ziet dan de naam van de facilitator, haar/ zijn overige gegevens, de locatie(s) en nog andere informatie.
 • Je ziet dan ook de namen van de deelnemers die zich al ingeschreven hebben. Rechtsboven staat vermeld of er nog gelegenheid is om je aan te melden bij deze intervisiegroep.
 • Wanneer er nog een plaats open is kun je op de button rechtsboven Inloggen/ aanmelden klikken.
 • e voert dan je e-mailadres in waarmee je geregistreerd bent  bij de Ooa. Je ontvangt vervolgens een email waarin je wordt uitgenodigd om op een link te klikken waarmee je aanmelding definitief wordt.
 • De facilitator ontvangt daarvan ook een bericht en kan contact met je opnemen om een en ander met je door te nemen.

Jouw aanmelding is een feit.

Meld je aan vòòr 15 december 2018. Na deze datum wordt de aanmeldprocedure gesloten.

Stoppen met intervisie?
Ben je in 2018 lid geweest van een intervisiegroep, maar wil je niet doorgaan in 2019? Meld dan vóór 1 december 2018 hier dat je stopt met intervisie. Doe dit wel op tijd, anders wordt er een factuur aangemaakt en ben je weer voor een jaar intervisiedeelnemer. Bedenk wel goed waarom je wil stoppen en realiseer je dat je niet halverwege het seizoen weer kunt instromen.

Mocht je vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben dan horen wij graag je reactie.

Annuleren intervisieseizoen 2019
Besluit je na aanmelding toch je deelname aan het intervisieseizoen 2019 te annuleren? Laat ons dat per e-mail voor 15 december 2018 weten. Annuleer je na deze datum, dan wordt € 50,- (excl. BTW) administratiekosten in rekening gebracht (ongeacht of je een professionaliseringsabonnement hebt). 

Overzicht kostenplaatje (excl. BTW):

 • Intervisietraject met professionaliseringsabonnement € 0,-
 • Intervisietraject zonder professionaliseringsabonnement € 120,-
 • Professionaliseringsabonnement € 185,-/  150,-
 • Kosten Intervisietraject niet-leden Ooa € 280,-

Praktijkboek Intervisie

Tijdens het intervisietraject wordt het Praktijkboek Intervisie gebruikt. In dit boek staan de diverse methoden uitgelegd en vind je een handleiding voor het doen van intervisie. Het boek is via Vakmedianet te bestellen.

Nog geen professionaliseringsabonnement?

Met het professionaliseringsabonnement kun je, naast het intervisietraject, deelnemen aan diverse activiteiten die worden aangeboden (bijvoorbeeld de Pitstop en het Ooa-College). De kosten voor het professionaliseringsabonnement bedragen € 185,- excl. BTW (CMC-leden betalen € 150,- excl. BTW),  Klik hier voor meer informatie.

 

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar