Workshop "Risicovreugde"

Wanneer
01-11-2018 15:30 uur tot 18:00 uur
Waar
De Observant
Amersfoort
Wat
Workshop
2 PE

Advisering is de afgelopen decennia geëvolueerd van een ambacht naar een distributiegedreven model. Het wordt hoog tijd dit om te keren. Klanten en bedrijfsadviseurs versterken elkaar vaak in het najagen van de laatste hype. Maar uiteindelijk is handelen vanuit het belang van de klant (en zijn daadwerkelijke vraagstuk) in plaats vanuit diens wens (vaak opvallend passend in de toolkit van de adviseur) voor beide partijen beter. Zeker wanneer de vertegenwoordigers van de klant de kundigheden niet hebben voor het huidige 3 D- tijdperk. Of anders gezegd: een echte professional doet wat de klant nodig heeft, niet wat hij vraagt. En beleeft daar risicovreugde aan. Dit vraagt voorstellingsvermogen, durf en realisatiekracht. Gekoppeld aan autonome denkkracht.

‘The World will never change slower than today’. De exponentiële ontwikkeling van veel technologieën  en de tsunami van informatie zorgt voor disrupties en grote maatschappelijke en organisatorische uitdagingen. Een uitdagend speelveld voor diegenen die de switch willen meemaken van een 2 D naar een 3 D wereld. Zeker voor wie zichzelf adviseur noemt.  

Vanuit ons gedachtegoed heeft ‘waarde’ echt een prijs – durf, dienstbaarheid en opoffering. Voor zowel klant als adviseur en jegens het voorliggende vraagstuk. Zonder jezelf met hart en ziel te committeren aan wat er werkelijk speelt, word je al snel een cynicus. Maar van cynici weten we: ze hebben het opgegeven…ze kennen de prijs van alles maar de waarde van niets.

Ons verhaal wordt geïllustreerd met talloze voorbeelden uit de management- en adviespraktijk.

Sprekers
Leo van de Voort is strategie-adviseur in binnen- en buitenland met een stevige corporate finance achtergrond. Zowel als bestuurder als adviseur. Zakenblad Next! riep hem uit tot een van de belangrijkste vernieuwers van het bedrijfsleven in de afgelopen jaren.

Rob Fijlstra is zelfstandig adviseur, spreker en schrijver. Als klankbord en inspirator helpt hij bedrijven bij vernieuwingen op het snijvlak van psychologie en bedrijfskunde.     

            
Programma
15.30 uur - Ontvangst en registratie
16.00 uur - Aanvang workshop
18.00 uur - Afsluiting met een drankje

Doelgroep
Organisatie professionals, die zichzelf en hun klanten graag scherp en relevant houden.

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden
Deelname aan de workshop levert 2 blauwe punten op voor jouw CMC-hercertificering.

Kosten
Deze bijeenkomst maakt deel uit van het professionaliseringsabonnement. Leden die dit niet hebben betalen €95,- Niet-leden betalen € 145,-.

Professionaliseringsabonnement
Met het professionaliseringsabonnement kun je onbeperkt deelnemen aan alle Ooa-evenementen uit de agenda. De kosten voor dit abonnement bedragen € 195,-; Ben je CMC? Dan betaal je € 160,-. 
Je kunt het professionaliseringsabonnement afsluiten via jouw profiel op de website. 

Nog geen lid van de Ooa en toch een professionaliseringsabonnement?
Ter kennismaking met de Ooa kun je een professionaliseringsabonnement afsluiten voor de periode van één jaar. De kosten daarvoor bedragen € 250,- per jaar. Interesse? Stuur dan een e-mail aan het secretariaat.

Annuleren
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot 2 werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig via 'Mijn Evenementen' op de website. Bij niet tijdig annuleren of no-show zijn we genoodzaakt een factuur van €45,- te sturen, ook wanneer je een professionaliseringsabonnement hebt.

Aanmelden
Aanmelden kun je uiterlijk tot en met  26 oktober 2018.
Ongeveer een week voor aanvang van de workshop ontvang je een bevestiging en de routebeschrijving.

Beeldmateriaal evenement
Op de evenementen van de Ooa worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van het evenement bij de registratiebalie. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren. 

PE-punten
Als CMC lid van de Ooa ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van jouw PE-punten. Voor deze bijeenkomst worden 2 blauwe PE-punten toegekend. Deze punten kan je zelf toevoegen in jouw dossier in PE-online.  De deelnemerslijsten van bijeenkomsten worden vanaf 2016 door het secretariaat beschikbaar gesteld op het besloten deel van de Ooa-website en staan binnen vijf werkdagen na de bijeenkomst online. Deze deelnemerslijsten kan je als bewijs opvoeren mocht dat nodig zijn. Het is dus belangrijk dat je altijd je aanwezigheid aangeeft door de deelnemerslijst te paraferen.  

Informatie
Ooa-secretariaat, tel. 033 247 34 42

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst

8 deelnemers